Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Μητσοτάκης «καίει» το σενάριο μεγάλου συνασπισμού και ρίχνει… δίχτυα στο ΚΙΝΑΛ

Μητσοτάκης
Φωτογραφία Γραφείο Τύπου ΝΔ

Η τηλεοπτική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Alpha έβγαλε διάφορες ειδήσεις. Η μία ήταν π.χ. η καμπάνια που υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την «αληθινή Μακεδονία», αλλά και η κατηγορηματική διάψευση πως έχει πρόθεση να καταργήσει τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για fake news από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ούτως ή άλλως, στην οδό Πειραιώς αναμένουν την κορύφωση ενός πολέμου προπαγάνδας και ψέματος, όπως λένε, εκ μέρους της κυβέρνησης στο δρόμο προς τις κάλπες, ούτως ώστε να πολωθεί το κλίμα και να μπει το δίλημμα με… άρωμα 2015 «ή εμείς ή αυτοί».

Όμως, εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει πως ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να «κάψει» το ενδεχόμενο ενός μεγάλου συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας πρόωρα τέλος στα σχετικά σενάρια. Σενάρια που εν πολλοίς ξεκίνησαν από την αναφορά της Ντόρας Μπακογιάννη σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία, ωστόσο, επί της ουσίας είπε ακριβώς αυτό που τόνισε και ο πρόεδρος της ΝΔ: ότι, δηλαδή, με τα σημερινά δεδομένα, δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, ο κ. Μητσοτάκης έδειξε εμμέσως προς την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας πως επειδή η χώρα δεν αντέχει την περιπέτεια μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης τότε «κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε πάντως βέβαιος ότι η ΝΔ θα επικρατήσει στις εθνικές εκλογές – όποτε κι αν γίνουν αυτές – και μάλιστα θα πετύχει μια «καθαρή» νίκη, αποφεύγοντας, ωστόσο, τα πανηγύρια για τις δημοσκοπήσεις και το προβάδισμα της ΝΔ. Αυτό που προσπαθεί να «ξορκίσει», άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης είναι την ψήφο αποδοκιμασίας. Εξ ου και στη συνέντευξή του ζήτησε το αποτέλεσμα των εκλογών να ισοδυναμεί με «ξεκάθαρη αποδοκιμασία στον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα ξεκάθαρη επιδοκιμασία στη ΝΔ» και να μην είναι πρακτικά αποτέλεσμα μιας αρνητικής ψήφου για τον ΣΥΡΙΖΑ που απλώς καρπώνεται η ΝΔ.

Ενδιαφέρον έχει, επίσης, ότι ο κ. Μητσοτάκης πήρε σαφείς αποστάσεις από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την περίφημη δήλωσή του για το Νόμπελ Ειρήνης και τον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν αντιλαμβάνομαι πώς είναι τιμητικό ένα Νόμπελ για μία κακή συμφωνία, όπως αυτή των Πρεσπών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Μητσοτάκης υποδέχεται σήμερα τον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος αποφάσισε να ξεκινήσει την καμπάνια του εν όψει ευρωεκλογών από την Αθήνα, στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα στήριξης στον κ. Μητσοτάκη. Όπως έγραψε, άλλωστε, το newsit.gr, ο πρόεδρος της ΝΔ ελπίζει στην έμπρακτη στήριξη του κ. Βέμπερ, εφόσον εκείνος γίνει πρωθυπουργός και ο Γερμανός πολιτικός καταφέρει πράγματι να εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν.

Σημειώνεται επίσης ότι στη ΝΔ υπάρχει έντονη ενόχληση για την απρέπεια του Παύλου Πολάκη να επιτεθεί στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Ενδεικτικό είναι το μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του διευθυντή του γραφείου Τύπου του προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Ζούλα: «Ακόμη και η λέξη ‘ντροπή’ έχει χάσει πια το νόημά της», έγραψε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις