Πολιτική

Ο Μητσοτάκης στο Κάστρο της Χώρας Σαμοθράκης – Οι μικροί “οδηγοί” που τον εξέπληξαν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο Κάστρο της Χώρας βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της επίσκεψής του στην ακριτική Σαμοθράκη.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στο μνημείο υστεροβυζαντινής φρουριακής αρχιτεκτονικής, με “οδηγούς” τα παιδιά του δημοτικού σχολείου του νησιού που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν. Το Κάστρο της Χώρας βρίσκεται στην κορυφή του λόφου του ομώνυμου, σύγχρονου οικισμού της Σαμοθράκης. Πρόκειται για ένα μνημείο υστεροβυζαντινής φρουριακής αρχιτεκτονικής.

Στη συνομιλία που είχε με τα παιδιά του δημοτικού σχολείου του νησιού, οι μικροί μαθητές ρώτησαν τον Πρωθυπουργό για τα ενδιαφέροντα του στον αθλητισμό και του μετέφεραν τα αιτήματα τους. “Σημειώνω μια παιδική χαρά και ένα γήπεδο”, τους απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, έργα για τα οποία είχε δεσμευτεί νωρίτερα κατά τη σύσκεψη που είχε με τους τοπικούς φορείς στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σαμοθράκης.

Στη διαδρομή προς το Κάστρο, του οποίου η μελέτη φωτισμού θα ολοκληρωθεί σύντομα από το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε και με τους κατοίκους που συνάντησε περπατώντας στα στενά της Χώρας.

Σε έναν από τους διαλόγους που είχε με μια παρέα ηλικιωμένων έγινε συζήτηση για τη χρήση της μάσκας. “Να συνηθίσουμε τη μάσκα λίγο παραπάνω”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, με μια από τις κυρίες του νησιού να του απαντά, “η μάσκα δεν μας πειράζει, προσέχουμε για να έχουμε”.

Ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από τη σύζυγο του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, σταμάτησε και στον Πυροσβεστικό Σταθμό για να συνομιλήσει με τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Click4more: Περήφανοι γονείς με τον φαντάρο Κωνσταντίνο στον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρέβα

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και το Λαογραφικό Μουσείο του νησιού, όπου παρουσιάζεται ένα παραδοσιακό σπίτι της Σαμοθράκης και με τα εκθέματά του κρατείται ζωντανή η λαογραφική ιστορία του νησιού.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν, επίσης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και ο Δήμαρχος, Νικόλαος Γαλατούμος.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ κάνει διακοπές στο Ιόνιο: Οι εντυπωσιακές εικόνες με τις φίλες της σε υπερπολυτελές καταμαράν
Σε στιγμιότυπα που ανέβασε στα social media, η ίδια η Κίμπερλι Γκιλφόιλ φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενη, δείχνοντας να απολαμβάνει τις ομορφιές της Ελλάδος και το ελληνικό φαγητό
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ κάνει διακοπές στο Ιόνιο: Οι εντυπωσιακές εικόνες με τις φίλες της σε υπερπολυτελές καταμαράν
19
Γεραπετρίτης σε Τουρκία: «Τέλος η παθητική διπλωματία» – Μήνυμα ισχύος για Αιγαίο, 12 μίλια και θαλάσσια πάρκα
Αναφορικά με τις σχέσεις με το Ισραήλ, τονίζει η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολυεπίπεδη και διατηρεί ανοικτούς διαύλους τόσο με το Τελ Αβίβ όσο και με τον αραβικό κόσμο
Γιώργος Γεραπετρίτης 25
Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα: «Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά στην ατζέντα
Το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας υπό τον πρωθυπουργό θα συνεδριάσει στις 11:30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη 9
Παύλος Μαρινάκης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού: Το μίσος δεν είναι ιδεολογία
«Δεν υπάρχει "σωστό" άκρο. Δεν υπάρχει αποδεκτό μίσος. Η δημοκρατία απαιτεί καθαρές θέσεις. Γιατί η ελευθερία, η αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ζωή δεν έχουν χρώμα»
Παύλος Μαρινάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα διατηρηθούν ισχυροί οι ρυθμοί ανάπτυξης το 2026 χάρη στη δημοσιονομική μας πολιτική, περισσότερα θα πούμε στη ΔΕΘ – Τι είπε για την Τουρκία
«Δεν μπορούμε να φορτώνουμε στα παιδιά μας λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI) 70
Παύλος Μαρινάκης: Όσα ακούσετε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, θα τα δείτε να γίνονται και πράξη
«Οι εκλογές πάνε για την άνοιξη του ‘27», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας: «Η πολιτική είναι ένας μαραθώνιος και, από τη φύση της, πάντα κρύβει απρόοπτα»
Παύλος Μαρινάκης