Πολιτική

Ο Μητσοτάκης στο Κάστρο της Χώρας Σαμοθράκης – Οι μικροί “οδηγοί” που τον εξέπληξαν

Στο Κάστρο της Χώρας βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της επίσκεψής του στην ακριτική Σαμοθράκη.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στο μνημείο υστεροβυζαντινής φρουριακής αρχιτεκτονικής, με “οδηγούς” τα παιδιά του δημοτικού σχολείου του νησιού που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν. Το Κάστρο της Χώρας βρίσκεται στην κορυφή του λόφου του ομώνυμου, σύγχρονου οικισμού της Σαμοθράκης. Πρόκειται για ένα μνημείο υστεροβυζαντινής φρουριακής αρχιτεκτονικής.

Στη συνομιλία που είχε με τα παιδιά του δημοτικού σχολείου του νησιού, οι μικροί μαθητές ρώτησαν τον Πρωθυπουργό για τα ενδιαφέροντα του στον αθλητισμό και του μετέφεραν τα αιτήματα τους. “Σημειώνω μια παιδική χαρά και ένα γήπεδο”, τους απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, έργα για τα οποία είχε δεσμευτεί νωρίτερα κατά τη σύσκεψη που είχε με τους τοπικούς φορείς στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σαμοθράκης.

Στη διαδρομή προς το Κάστρο, του οποίου η μελέτη φωτισμού θα ολοκληρωθεί σύντομα από το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε και με τους κατοίκους που συνάντησε περπατώντας στα στενά της Χώρας.

Σε έναν από τους διαλόγους που είχε με μια παρέα ηλικιωμένων έγινε συζήτηση για τη χρήση της μάσκας. “Να συνηθίσουμε τη μάσκα λίγο παραπάνω”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, με μια από τις κυρίες του νησιού να του απαντά, “η μάσκα δεν μας πειράζει, προσέχουμε για να έχουμε”.

Ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από τη σύζυγο του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, σταμάτησε και στον Πυροσβεστικό Σταθμό για να συνομιλήσει με τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Click4more: Περήφανοι γονείς με τον φαντάρο Κωνσταντίνο στον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρέβα

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και το Λαογραφικό Μουσείο του νησιού, όπου παρουσιάζεται ένα παραδοσιακό σπίτι της Σαμοθράκης και με τα εκθέματά του κρατείται ζωντανή η λαογραφική ιστορία του νησιού.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν, επίσης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και ο Δήμαρχος, Νικόλαος Γαλατούμος.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιάνης Βαρουφάκης: Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά – «Αυτά που λέτε είναι η χαρά του διακινητή»
Σπύρος Χαριτάτος και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στον Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με το μήνυμα που μπορεί να πέρασε όταν μίλησε πρώτη φορά για την προσωπική του εμπειρία από τη χρήση ναρκωτικών
Γιάνης Βαρουφάκης
6
Το Μαξίμου «έκοψε» τον Κώστα Ανεστίδη από τη συνάντηση της Δευτέρας - «Θα πάω για να εκπροσωπήσω τους αγρότες» επιμένει ο αγροτοσυνδικαλιστής
Όπως γράφει και στην στήλη της η Χριστίνα Κοραή, Μαρούδας, Τζέλλας και Αλειφτήρας του ζητούν να διευκολύνει την επιτροπή και να φύγει μόνος του, ενώ πιέσεις του ασκούν και άλλοι αγρότες μετά τα χυδαία σχόλια για τον πρωθυπουργό
Ο Κώστας Ανεστίδης
55
Οι προσδοκίες της κυβέρνησης από τη συνάντηση με τους «σκληρούς» των μπλόκων – Οι απαράβατοι όροι και το μήνυμα
Η νέα συνάντηση Μητσοτάκη – αγροτών «κλείδωσε» μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις, κι ενώ η κυβέρνηση έχει κάνει απολύτως σαφές, ότι δεν πρέπει να περιμένουν επιπλέον μέτρα πέραν αυτών που έχουν ήδη ανακοινωθεί
τρακτέρ
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ζήτησε μόνη της την άρση της ασυλίας της από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα
«Στη χώρα καταγωγής μου, την Ελλάδα, έχει κατατεθεί αγωγή εναντίον μου από πολιτικούς αντιπάλους. Είμαι απολύτως βέβαιη ότι οποιαδήποτε αμερόληπτη δικαστική εξέταση θα αποδείξει αδιαμφισβήτητα την αθωότητά μου»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ