Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στη Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου: Το ευχαριστώ της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ

Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στη Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου:  Το ευχαριστώ της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ
Facebook

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε, τηλεφωνικά, στη Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη στήριξή του στην καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και πρόεδρο της Φιλοσοφικής Σχολής που βρέθηκε στο στόχαστρο επιθέσεων ομάδας φοιτητών για ένα repost με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τρίτης (28.03.2023), ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στη Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου και της εξέφρασε την συμπαράστασή του. 

Με νέα της ανάρτηση στο Facebook, η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Φιλοσοφικής Σχολής, αφού ευχαριστεί τον πρωθυπουργό για τη στήριξή του, δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει να υπεραμύνεται «της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των απόψεων μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο».

«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προσωπικά μού εξέφρασε τη στήριξή του στην προσπάθειά μου να υπεραμυνθώ της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των απόψεων μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο».

 

Σε δηλώσεις της, νωρίτερα, στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ είχε καταγγείλει στοχοποίησή της από μία ομάδα φοιτητών που όπως τόνισε, δεν γνωρίζουν καν που είναι οι αίθουσες διδασκαλίας.

Η Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου δέχθηκε επίθεση από φοιτητές-μέλη της φοιτητικής κίνησης «ΣΑΦ-ΕΑΑΚ/Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής» για μία αναδημοσίευση που έκανε στο Facebook σε μία ανάρτηση που ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις για την τραγωδία των Τεμπών «δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ή βία, καθώς αυτά δεν συνάδουν με καμιά διαμαρτυρία, πόσω μάλλον με ένα συλλαλητήριο για μία εθνική τραγωδία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις