Πολιτική

Ο Μητσοτάκης «χτύπησε» καμπανάκια σε υπουργούς για σκληρή δουλειά και «γειωμένη» συμπεριφορά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξεκάθαρα μηνύματα έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, του πρώτου μετά τα αρνητικά για τη Νέα Δημοκρατία αποτελέσματα της κάλπης της 15ης Οκτωβρίου. Ο κ. Μητσοτάκης αξίωσε από τους υπουργούς της κυβέρνησης να «μιλάνε» μόνο μέσω της δουλειάς τους.

Στον απόηχο των αποτελεσμάτων του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις απώλειες των μεγάλων δήμων και των πέντε περιφερειών, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους υπουργούς της κυβέρνησης να «αφομοιώσουν» έμπρακτα τα πολιτικά μηνύματα.

Μιλώντας νωρίτερα την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους υπουργούς του να αφουγκράζονται την κοινωνία, να έχουν λόγο ενωτικό και να βγάλουν από το «λεξιλόγιό» τους την έπαρση.

«Τέλος, κάτι που αφορά την λειτουργία μας και τη συμπεριφορά μας. Η ευθύνη μας είναι να μετουσιώνουμε σε πράξεις τις ελπίδες της κοινωνίας. Κάτι που σημαίνει προσήλωση στους στόχους μας, επικοινωνία με τους πολίτες με λόγο ενωτικό και κατανοητό, χωρίς ακρότητες, χωρίς έπαρση», είπε ο πρωθυπουργός για να επικαλεστεί αμέσως μετά τη λαϊκή σοφία, λέγοντας:

Ο σοφός ελληνικός λαός έχει μια ωραία φράση που λέει ότι «πρώτα να βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας και μετά να μιλάμε». Καλό είναι να την έχουμε όλοι μας υπόψη!

YPOURGIKOSYMVOULIO EUROKINISSI

Χωρίς καθυστέρηση, ο κ. Μητσοτάκης απαίτησε από το «ακροατήριο» να στρωθούν στη δουλειά: «Μας περιμένει, λοιπόν, πολλή δουλειά σε πολλά πεδία. Και βέβαια, για κάθε μία από τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσουμε σήμερα θα ακολουθήσουν ειδικές παρουσιάσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς, αλλά σήμερα θα τις εξετάσουμε συλλογικά με κάθε λεπτομέρεια και γι’ αυτό μπορούμε να ξεκινήσουμε τη συνεδρίασή μας».

YPOURGIKOSYMVOULIO EUROKINISSI

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση βάσει της οποίας θα κριθούν όλοι όσοι καλούνται να παράξουν κυβερνητικό έργο:

«Μην ξεχνάτε – είπε – ότι η κυβερνητική αποτελεσματικότητα, τελικά, κρίνεται συνολικά στο τέλος της τετραετούς θητείας, όχι μόνο στην αρχή της. Το πρόγραμμά μας απλώνεται έως το 2027. Αλλά μέχρι τότε οφείλουμε να το δικαιώνουμε μήνα – μήνα, με χειροπιαστό έργο.

Δεν σκεφτόμαστε, λοιπόν, τώρα ούτε τις κάλπες που πέρασαν ούτε τις ευρωεκλογές που έρχονται, παρά μόνο τη δουλειά την οποία έχουμε μπροστά μας», διαμήνυσε σε όλους τους τόνους ο πρωθυπουργός για να μην αφήσει καμία αμφιβολία για τη βούλησή του να προχωρήσει σε αλλαγές χωρίς να υπολογίσει ονόματα. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η «μάχη» της Θεσσαλονίκης άρχισε νωρίς: Πεδίο αντιπαράθεσης η ομιλία Τσίπρα πριν από αυτή του Μητσοτάκη
«Ο Μητσοτάκης τρέμει τη σύγκριση», απαντά η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη στον Παύλο Μαρινάκη - Η αντιπαράθεση για την παρουσία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και το πρόγραμμα της 2ας Σεπτεμβρίου
O Αλέξης Τσίπρας 6
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ κάνει διακοπές στο Ιόνιο: Οι εντυπωσιακές εικόνες με τις φίλες της σε υπερπολυτελές καταμαράν
Σε στιγμιότυπα που ανέβασε στα social media, η ίδια η Κίμπερλι Γκιλφόιλ φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενη, δείχνοντας να απολαμβάνει τις ομορφιές της Ελλάδος και το ελληνικό φαγητό
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ κάνει διακοπές στο Ιόνιο: Οι εντυπωσιακές εικόνες με τις φίλες της σε υπερπολυτελές καταμαράν
20
Γεραπετρίτης σε Τουρκία: «Τέλος η παθητική διπλωματία» – Μήνυμα ισχύος για Αιγαίο, 12 μίλια και θαλάσσια πάρκα
Αναφορικά με τις σχέσεις με το Ισραήλ, τονίζει η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολυεπίπεδη και διατηρεί ανοικτούς διαύλους τόσο με το Τελ Αβίβ όσο και με τον αραβικό κόσμο
Γιώργος Γεραπετρίτης 26
Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα: «Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά στην ατζέντα
Το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας υπό τον πρωθυπουργό θα συνεδριάσει στις 11:30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη 10
Παύλος Μαρινάκης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού: Το μίσος δεν είναι ιδεολογία
«Δεν υπάρχει "σωστό" άκρο. Δεν υπάρχει αποδεκτό μίσος. Η δημοκρατία απαιτεί καθαρές θέσεις. Γιατί η ελευθερία, η αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ζωή δεν έχουν χρώμα»
Παύλος Μαρινάκης