Πολιτική

Ο μυστηριώδης ρόλος του Γκαμπαερίδη στο σχέδιο των Ρώσων διπλωματών – Όταν συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

- Μετά τον Αλεξέι Ποπόφ, και ο πρώην επίτιμος Ρώσος πρόξενος, Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, φέρεται να είχε καθοριστικό ρόλο στο σχέδιο των Ρώσων διπλωματών για να μπλοκάρουν τη συμφωνία των Πρεσπών - Το 2015 είχε συναντηθεί με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή - "Να μην ενοχοποιούμε τις δημόσιες εμφανίσεις και συναντήσεις", το σχόλιο του υπουργού Ναυτιλίας - Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: "Δεν γνωρίζω τίποτα" - Οι Financial Times έκαναν λόγο για Ρώσο ολιγάρχη πίσω από τις χρηματοδοτήσεις
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρώην επίτιμος Ρώσος πρόξενος, Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, φέρεται να είναι άλλο ένα πρόσωπο “κλειδί” στο σχέδιο των Ρώσων διπλωματών για… μπουρλότο στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Γκαμπαερίδης είχε διοριστεί από τον Νίκο Κοτζιά, αλλά στη συνέχεια παύθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών.

Στην εκπομπή “Ακραίως” του ΣΚΑΪ προβλήθηκαν φωτογραφίες του από τη συνάντηση που είχε με τον -τότε- υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

kour

“Το 2015 έκανα επισκέψεις στη Θράκη ως υπουργός Υγείας. Ήμασταν μαζί με τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος τότε δεν είχε καμία κυβερνητική ιδιότητα. Δεν έχω αρνηθεί σε κανέναν άνθρωπο να με συναντήσει. Ας μην ενοχοποιούμε και τις δημόσιες εμφανίσεις και συναντήσεις”, ήταν το σχόλιο του κ. Κουρουμπλή στην εκπομπή.

Στη σελίδα του στο Facebook, o Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης έχει αναρτήσει, μεταξύ άλλων, φωτογραφία του με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην ρωσική πρεσβεία, από τον Ιούνιο του 2015, όταν ο κ. Λαφαζάνης ήταν υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

gkabLafazanis

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Δεν γνωρίζω τίποτα

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, μίλησε στον ΣΚΑΪ για την υπόθεση με τους Ρώσους διπλωμάτες και τον πρώην γενικό πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέι Ποπόφ, τονίζοντας πως: “Ήταν ένας από τους θεμελιωτές της αδελφοποίησης της Αλεξανδρούπολης με την Αγία Πετρούπολη. Αν υπάρχει πρόβλημα χρηματισμού, αυτό μακριά από τον Βαγγέλη Λαμπάκη και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.  Δεν γνωρίζω για χρηματισμούς ούτε παράνομες ενέργειες. Αν κάπου μπορούμε, θα βοηθήσουμε για να διαλευκάνουμε κάποια πράγματα που αφορούν το εθνικό συμφέρον”.

Στις παρακάτω φωτογραφίες που προβλήθηκαν στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, διακρίνεται ο Αλεξέι Ποπόφ, ο οποίος ήταν παρών στην επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Άγιο Όρος.

popov popov

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της “Real News”, ο Ποπόφ ήταν ο άνθρωπος – κλειδί, πίσω από την προσπάθεια των Ρώσων να αυξήσουν την επιρροή τους στο Άγιο Όρος και να αποκτήσουν ισχυρά ερείσματα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Επισκέφθηκε το Άγιο Όρος για πρώτη φορά το 1976 ως ακόλουθος της πρεσβείας της -τότε- ΕΣΣΔ στην Αθήνα. Από τότε, πήγαινε πολύ τακτικά. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχει λείψει από καμία σημαντική επίσκεψη Ρώσου πολιτικού ή θρησκευτικού αξιωματούχου εκεί, τα τελευταία χρόνια.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, πως ήταν εκείνος που ανέγνωσε τους χαιρετισμούς του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, και του πρωθυπουργού Μεντβέντεφ,, κατά την ενθρόνιση του νέου ηγουμένου της Μονής Αγίου Παντελεήμονος Ευλογίου, τον Οκτώβριο του 2016.
Ο Ποπόφ μιλά άπταιστα ελληνικά και έχει άριστη γνώση γύρω από θέματα ορθοδοξίας.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ και “Real News”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ κάνει διακοπές στο Ιόνιο: Οι εντυπωσιακές εικόνες με τις φίλες της σε υπερπολυτελές καταμαράν
Σε στιγμιότυπα που ανέβασε στα social media, η ίδια η Κίμπερλι Γκιλφόιλ φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενη, δείχνοντας να απολαμβάνει τις ομορφιές της Ελλάδος και το ελληνικό φαγητό
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ κάνει διακοπές στο Ιόνιο: Οι εντυπωσιακές εικόνες με τις φίλες της σε υπερπολυτελές καταμαράν
17
Γεραπετρίτης σε Τουρκία: «Τέλος η παθητική διπλωματία» – Μήνυμα ισχύος για Αιγαίο, 12 μίλια και θαλάσσια πάρκα
Αναφορικά με τις σχέσεις με το Ισραήλ, τονίζει η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολυεπίπεδη και διατηρεί ανοικτούς διαύλους τόσο με το Τελ Αβίβ όσο και με τον αραβικό κόσμο
Γιώργος Γεραπετρίτης 25
Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα: «Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά στην ατζέντα
Το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας υπό τον πρωθυπουργό θα συνεδριάσει στις 11:30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη 9
Παύλος Μαρινάκης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού: Το μίσος δεν είναι ιδεολογία
«Δεν υπάρχει "σωστό" άκρο. Δεν υπάρχει αποδεκτό μίσος. Η δημοκρατία απαιτεί καθαρές θέσεις. Γιατί η ελευθερία, η αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ζωή δεν έχουν χρώμα»
Παύλος Μαρινάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα διατηρηθούν ισχυροί οι ρυθμοί ανάπτυξης το 2026 χάρη στη δημοσιονομική μας πολιτική, περισσότερα θα πούμε στη ΔΕΘ – Τι είπε για την Τουρκία
«Δεν μπορούμε να φορτώνουμε στα παιδιά μας λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI) 70
Παύλος Μαρινάκης: Όσα ακούσετε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, θα τα δείτε να γίνονται και πράξη
«Οι εκλογές πάνε για την άνοιξη του ‘27», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας: «Η πολιτική είναι ένας μαραθώνιος και, από τη φύση της, πάντα κρύβει απρόοπτα»
Παύλος Μαρινάκης