Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο μυστηριώδης ρόλος του Γκαμπαερίδη στο σχέδιο των Ρώσων διπλωματών – Όταν συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

Ο μυστηριώδης ρόλος του Γκαμπαερίδη στο σχέδιο των Ρώσων διπλωματών – Όταν συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

– Μετά τον Αλεξέι Ποπόφ, και ο πρώην επίτιμος Ρώσος πρόξενος, Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, φέρεται να είχε καθοριστικό ρόλο στο σχέδιο των Ρώσων διπλωματών για να μπλοκάρουν τη συμφωνία των Πρεσπών
– Το 2015 είχε συναντηθεί με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή
– “Να μην ενοχοποιούμε τις δημόσιες εμφανίσεις και συναντήσεις”, το σχόλιο του υπουργού Ναυτιλίας
– Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: “Δεν γνωρίζω τίποτα”
– Οι Financial Times έκαναν λόγο για Ρώσο ολιγάρχη πίσω από τις χρηματοδοτήσεις

Ο πρώην επίτιμος Ρώσος πρόξενος, Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, φέρεται να είναι άλλο ένα πρόσωπο “κλειδί” στο σχέδιο των Ρώσων διπλωματών για… μπουρλότο στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Γκαμπαερίδης είχε διοριστεί από τον Νίκο Κοτζιά, αλλά στη συνέχεια παύθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών.

Στην εκπομπή “Ακραίως” του ΣΚΑΪ προβλήθηκαν φωτογραφίες του από τη συνάντηση που είχε με τον -τότε- υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

“Το 2015 έκανα επισκέψεις στη Θράκη ως υπουργός Υγείας. Ήμασταν μαζί με τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος τότε δεν είχε καμία κυβερνητική ιδιότητα. Δεν έχω αρνηθεί σε κανέναν άνθρωπο να με συναντήσει. Ας μην ενοχοποιούμε και τις δημόσιες εμφανίσεις και συναντήσεις”, ήταν το σχόλιο του κ. Κουρουμπλή στην εκπομπή.

Στη σελίδα του στο Facebook, o Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης έχει αναρτήσει, μεταξύ άλλων, φωτογραφία του με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην ρωσική πρεσβεία, από τον Ιούνιο του 2015, όταν ο κ. Λαφαζάνης ήταν υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Δεν γνωρίζω τίποτα

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, μίλησε στον ΣΚΑΪ για την υπόθεση με τους Ρώσους διπλωμάτες και τον πρώην γενικό πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέι Ποπόφ, τονίζοντας πως: “Ήταν ένας από τους θεμελιωτές της αδελφοποίησης της Αλεξανδρούπολης με την Αγία Πετρούπολη. Αν υπάρχει πρόβλημα χρηματισμού, αυτό μακριά από τον Βαγγέλη Λαμπάκη και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.  Δεν γνωρίζω για χρηματισμούς ούτε παράνομες ενέργειες. Αν κάπου μπορούμε, θα βοηθήσουμε για να διαλευκάνουμε κάποια πράγματα που αφορούν το εθνικό συμφέρον”.

Στις παρακάτω φωτογραφίες που προβλήθηκαν στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, διακρίνεται ο Αλεξέι Ποπόφ, ο οποίος ήταν παρών στην επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Άγιο Όρος.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της “Real News”, ο Ποπόφ ήταν ο άνθρωπος – κλειδί, πίσω από την προσπάθεια των Ρώσων να αυξήσουν την επιρροή τους στο Άγιο Όρος και να αποκτήσουν ισχυρά ερείσματα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Επισκέφθηκε το Άγιο Όρος για πρώτη φορά το 1976 ως ακόλουθος της πρεσβείας της -τότε- ΕΣΣΔ στην Αθήνα. Από τότε, πήγαινε πολύ τακτικά. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχει λείψει από καμία σημαντική επίσκεψη Ρώσου πολιτικού ή θρησκευτικού αξιωματούχου εκεί, τα τελευταία χρόνια.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, πως ήταν εκείνος που ανέγνωσε τους χαιρετισμούς του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, και του πρωθυπουργού Μεντβέντεφ,, κατά την ενθρόνιση του νέου ηγουμένου της Μονής Αγίου Παντελεήμονος Ευλογίου, τον Οκτώβριο του 2016.
Ο Ποπόφ μιλά άπταιστα ελληνικά και έχει άριστη γνώση γύρω από θέματα ορθοδοξίας.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ και “Real News”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις