Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ο Ν. Φίλης προειδοποιεί πως δεν θα γίνουν ανεκτές συμπεριφορές τύπου Διαβατών

Ο Ν. Φίλης προειδοποιεί πως δεν θα γίνουν ανεκτές συμπεριφορές τύπου Διαβατών

«Χωρίς διαγωνισμούς και μόνιμους εκπαιδευτικούς θα είναι δύσκολη η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων από τον Σεπτέμβριο…» ανέφερε πριν λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ενώ για ασυνόδευτα και μη προσφυγόπουλα που φτάνουν στην χώρα μας είπε προσπαθούμε και σε αυτά να δώσουμε εκπαίδευση καταδικάζοντας αντιδράσεις αποκλεισμού όπως αυτές που σημειώθηκαν στα Διαβατά.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είπε χαρακτηριστικά πως « αντιμετωπίζουμε φαινόμενα τύπου Διαβατών που δημιουργούν κάποιες περιορισμένες δυνάμεις» υπογραμμίζοντας πως «κανένας εκπαιδευτικός δεν έχει δικαίωμα να αναπαράγει την ρητορική του μίσους και τη μισαλλοδοξία.

Το Υπουργείο Παιδείας θα προσφέρει ότι είναι αναγκαίο για την ένταξη αυτών των παιδιών εδώ. Δεν θα κλείσει τα μάτια σε όσους θελήσουν δημιουργήσουν και να αναπαράγουν μια εικόνα που δεν τιμά τη χώρας μας. Η Μυτιλήνη μας δείχν ει το δρόμο…».

Ο κ. Νίκος Φίλης αναφερόμενος στις διατάξεις του υπό συζήτηση στην Ολομεέλια νομοσχεδίου είπε ότι αφορά τέσσερα βασικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και όλες διευρύνουν την μόρφωση, ενώ σε ότι αφορά το ΕΑΠ, ο υπουργός είπε ότι «τελειώνει ο κύκλος των κληρώσεων για την εισαγωγή και παράλληλα ανοίγουμε και το κύκλο των διαδασκόντων, ώστε προσοντούχοι έλληνες επιστήμονες να μπορούν να ενταχθούν στο διδακτικό προσωπικό του».

Ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα ανέφερε ότι «είναι προφανές ότι όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση- και πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει σύντομα- θα έχουμε ένα ορίζοντα ανάπτυξης ώστε να προχωρήσουμε με σαφέστερο τρόπο στα μέτρα της κοινωνικής στήριξης» και σημείωσε αναφερόμενος προφανώς στο πολιτικό κόστος που έχει αρχίσει να εισπράρτη η Κυβέρνηση λέγοντας « η Κυβέρνηση είναι Κυβέρνηση τετραετίας.

Θα κρινόμαστε καθημερινά από τους πολίτες, αλλά στο τέλος της τετραετίας θα γίνει η συνολική αποτίμηση…» Παράλληλα επιτέθηκε και στα κόμματα της Αντιπολίτευσης λέγοντας πως υπάρχουν «δυνάμεις που ταυτίζονται με ακραίους κύκλους της Ευρώπης αλλά θα διαψευστούν…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε