Πολιτική

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επαναφέρει το θέμα των υποκλοπών λίγες ημέρες πριν συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μερικές μέρες πριν το προγραμματισμένο ραντεβού του Νίκου Ανδρουλάκη με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει το θέμα των υποκλοπών στην επικαιρότητα, καθώς κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά του προσώπου, που μέσω χρεωστικής κάρτας φέρεται να πλήρωσε τα sms με τα οποία τέθηκαν υπό παρακολούθηση με Predator πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με το χθεσινό (27.11.2024) δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ για τις υποκλοπές ο Νίκος Ανδρουλάκης στρέφεται όχι μόνο κατά του προσώπου (κρεοπώλης στο επάγγελμα) που μέσω της κάρτας του φαίνεται να είχαν πληρωθεί τα επίμαχα μηνύματα, αλλά και κάθε άλλου υπευθύνου.

Στις μηνύσεις που κατέθεσαν, τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης ζητούν να ερευνηθούν συγκεκριμένα σοβαρά αδικήματα, όπως εγκλήματα κατά της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών, σε συνδυασμό με αυτά της εσχάτης προδοσίας, της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος.

Ο χρόνος που επέλεξε ο Νίκος Ανδρουλάκης να καταθέσει την μήνυση – πολιτικά προφανώς έχει την σημασία της, καθώς στις 4 Δεκεμβρίου – θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το θέμα των υποκλοπών είχε παίξει, άλλωστε, πολύ σοβαρό ρόλο στο να μην πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα η συνάντηση αυτή. Η επαναφορά του θέματος αυτού από τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι μία μέση παραδοχή από την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι αποδέχεται μεν ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την πρόταση για να συζητήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν ξεχνάει ωστόσο ότι βρέθηκε στην λίστα παρακολούθησης της κυβέρνησης.

Παράλληλα θέλει να αποδείξει ότι ως θεσμικός παράγοντας επιθυμεί να πέσει άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων χρόνων.

Στην Χαριλάου Τρικούπη περίμεναν άλλωστε ότι όλο αυτό το διάστημα και μετά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης, που χειρίστηκε την υπόθεση μετά από απόφαση της διορισμένης από την κυβέρνηση Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, θα καλούσε τον φερόμενο ως ύποπτο να καταθέσει. Παρ’ όλα αυτά τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Πέρα απ’ όλα αυτά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται για την συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να μην βρεθεί εξαπίνης. Καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυκλοφορεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκλείεται στη συνάντηση να βάλει το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας και του εκλογικού νόμου, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιθυμεί να έχει έτοιμες απαντήσεις και αντιπροτάσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγρια κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για τις υποκλοπές με φόντο τις εκλογές: Οι πρακτικές της κυβέρνησης θυμίζουν «πρακτικές συμμορίας»
Με το όπλο παρά πόδα είναι στο ΠΑΣΟΚ, και με αφορμή τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να επικαλεστεί λόγους εθνικής ασφάλειας, για να ανεβάσει το όριο της ψήφισης για σύσταση εξεταστικής σε 151 ψήφους
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Αντίστροφη μέτρηση για το συνέδριο της ΝΔ με άρωμα κάλπης – Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές
Μεγάλη σημασία έχουν και οι παρεμβάσεις των κορυφαίων στελεχών, ειδικά μετά τον διαχωρισμό που υπήρξε στην ΚΟ, ανάμεσα σε αυτούς που «ιδρώνουν τη φανέλα» και σε όσους αποφεύγουν να βγαίνουν μπροστά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Kυριάκος Μητσοτάκης: 13 νέες απάτητες παραλίες από τη Λήμνο έως την Κρήτη και τη Λευκάδα – Το μήνυμα για την Ημέρα της Μητέρας και η αναφορά στη Μαρίκα Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στο νέο πλαίσιο για ΑΠΕ και την πρόωρη αποπληρωμή χρέους 6,9 δισ. ευρώ, τις γεωπολιτικές επαφές στον Περσικό Κόλπο, τις συμφωνίες για Τεχνητή Νοημοσύνη και τις «Απάτητες Παραλίες»
Κυριάκος Μητσοτάκης 21