Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Εμανουέλ Μακρόν

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Εμανουέλ Μακρόν
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε μια σύντομη συνάντηση με τον προέδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στο περιθώριο της 18ης Συνόδου Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας στη Τζέρμπα.

Ο Νίκος Δένδιας ανέβασε και φωτογραφία από τη συνάντηση και τη χειραψία του με τον Εμανουέλ Μακρόν, γράφοντας το ίδιο tweet στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά, χαρακτηρίζοντας τη Γαλλία ως μια «φίλη και στρατηγική σύμμαχο» χώρα.

«Παρίσταμαι στη Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Τζέρμπα της Τυνησίας», ανέφερε νωρίτερα σήμερα (19.11.2022) ο Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους, κατά την προσέλευσή του στη 18η Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας.

Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια στη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν:

 

Όπως εξήγησε «κατ’αρχάς, η Ελλάδα είναι εδώ λόγω των στενών συμμαχικών σχέσεών της με τη Γαλλία. Αλλά η ελληνική συμμετοχή στον Οργανισμό έχει μια ευρύτερη προοπτική. Την προοπτική της πολυεπίπεδης διπλωματίας, της δημιουργίας πολλαπλών κατανοήσεων, σε έναν Οργανισμό με ευρεία συμμετοχή 88 χωρών που επιτρέπει να διευρύνουμε τις κατανοήσεις μας για το Διεθνές Δίκαιο, για τα θέματα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, αλλά επίσης για τα ζητήματα κουλτούρας και πολιτισμού».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις