Πολιτική

Ο Νίκος Ξυδάκης δεν παίρνει πίσω τα περί συνδρόμου Στοκχόλμης για τους ψηφοφόρους της ΝΔ

Επιμένει ο Νίκος Ξυδάκης στον χαρακτηρισμό περί «συνδρόμου Στοκχόλμης» για τους ψηφοφόρους της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές και μάλιστα δεν αποσύρει ούτε ανασκευάζει. 

«Δεν είναι χαρακτηρισμός εκάστου των εκλογέων αλλά είναι μια προσέγγιση πώς λειτουργούν οι πληθυσμοί», τόνισε ο Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Το 1989 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ότι η Ελλάς μετεβλήθη σε απέραντο φρενοκομείο» ανέφερε ο κ. Ξυδάκης διευκρινίζοντας ότι η δήλωσή του έγινε στην προσπάθεια του να ερμηνεύσει το πως ψηφίζει ο κόσμος και πως προασπίζει τα συμφέροντά του.

«Δεν υπάρχει μία εξήγηση σε αυτά. Υπάρχουν πάρα πολλές. Ωστόσο, βλέπουμε ότι πολύς κόσμος ο οποίος το συμφέρον του μπορεί να είναι σε μία άλλη πολιτική πρόταση, σε μια άλλη πολιτική διαχείριση να ψηφίζει διαφορετικά. Δικαίωμά του είναι και αυτό είναι το νόημα της εκλογής» υποστήριξε.

Κάνοντας λόγο για «προπαγάνδα και συσκότιση» ο κ. Ξυδάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον τρόπο ενημέρωσης των πολιτών λέγοντας ότι «εκτός από την τεράστια ευθύνη των μέσων, τεράστια είναι και η ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων που δεν κάνουν τις συζητήσεις και τις επεξηγήσεις των προγραμμάτων τους και των λόγων τους». Και όπως πρόσθεσε ένας σημαντικός λόγος που συνετέλεσε στην μεγάλη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ήταν ότι οι εκπρόσωποί του δεν μπορούσαν να περάσουν ένα μήνυμα «σαφές, αποτελεσματικό και εμπνευστικό» προς τους πολίτες μετά από τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση. «Αυτό είναι η πολιτική ανάλυση. Και αυτή είναι η αυτοκριτική που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας» πρόσθεσε ο κ. Ξυδάκης ερμηνεύοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πόλεμος και αλλοκατηγορίες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τις κουμπαριές – «Ο Χιλετζάκης έχει διαγραφεί» απαντά η Σδούκου
«Δεν περιμένουμε υποδείξεις για να πράξουμε το αυτονόητο, ούτε εκδίδουμε δελτία τύπου όπως έσπευσε να κάνει το ΠΑΣΟΚ για επικοινωνιακή διαχείριση», τονίζει η Σδούκου
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ / EUROKINISSI
Συνάντηση Θεοδωρικάκου με Αρχιεπίσκοπο Αμερικής: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ
Συγκεκριμένα, ο  Υπουργός ενημέρωσε τον Σεβασμιότατο για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα των επαφών του με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και αξιωματούχους των ΗΠΑ
Συνάντηση Θεοδωρικάκου με Αρχιεπίσκοπο Αμερικής: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιον κρατά ο φερόμενος εγκέφαλος του κυκλώματος Μύρωνας Χιλετζάκης και δεν τον διαγράφει η ΝΔ;
«Η Νέα Δημοκρατία ακόμα δεν έχει πει κουβέντα για το γαλάζιο στέλεχος και κολλητό του κ. Αυγενάκη, Μύρωνα Χιλετζάκη που φέρεται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος που αποκαλύφθηκε στην Κρήτη»
Χιλετζάκης
Η σημερινή πανελλαδική διάσκεψη των αγροτών κρίνει την συνάντηση με Μητσοτάκη – Τα «αγκάθια» και οι δεσμεύσεις
Οι πρώτες αντιδράσεις αγροτών και κτηνοτρόφων χθες δεν ήταν ενθαρρυντικές, ωστόσο στο κυβερνητικό επιτελείο προσδοκούν ότι «θα επικρατήσει η υπευθυνότητα»
Αγρότες στη Νίκαια της Λάρισας