Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ο Νίκος Ξυδάκης δεν παίρνει πίσω τα περί συνδρόμου Στοκχόλμης για τους ψηφοφόρους της ΝΔ

Ο Νίκος Ξυδάκης δεν παίρνει πίσω τα περί συνδρόμου Στοκχόλμης για τους ψηφοφόρους της ΝΔ

Επιμένει ο Νίκος Ξυδάκης στον χαρακτηρισμό περί «συνδρόμου Στοκχόλμης» για τους ψηφοφόρους της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές και μάλιστα δεν αποσύρει ούτε ανασκευάζει. 

«Δεν είναι χαρακτηρισμός εκάστου των εκλογέων αλλά είναι μια προσέγγιση πώς λειτουργούν οι πληθυσμοί», τόνισε ο Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Το 1989 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ότι η Ελλάς μετεβλήθη σε απέραντο φρενοκομείο» ανέφερε ο κ. Ξυδάκης διευκρινίζοντας ότι η δήλωσή του έγινε στην προσπάθεια του να ερμηνεύσει το πως ψηφίζει ο κόσμος και πως προασπίζει τα συμφέροντά του.

«Δεν υπάρχει μία εξήγηση σε αυτά. Υπάρχουν πάρα πολλές. Ωστόσο, βλέπουμε ότι πολύς κόσμος ο οποίος το συμφέρον του μπορεί να είναι σε μία άλλη πολιτική πρόταση, σε μια άλλη πολιτική διαχείριση να ψηφίζει διαφορετικά. Δικαίωμά του είναι και αυτό είναι το νόημα της εκλογής» υποστήριξε.

Κάνοντας λόγο για «προπαγάνδα και συσκότιση» ο κ. Ξυδάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον τρόπο ενημέρωσης των πολιτών λέγοντας ότι «εκτός από την τεράστια ευθύνη των μέσων, τεράστια είναι και η ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων που δεν κάνουν τις συζητήσεις και τις επεξηγήσεις των προγραμμάτων τους και των λόγων τους». Και όπως πρόσθεσε ένας σημαντικός λόγος που συνετέλεσε στην μεγάλη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ήταν ότι οι εκπρόσωποί του δεν μπορούσαν να περάσουν ένα μήνυμα «σαφές, αποτελεσματικό και εμπνευστικό» προς τους πολίτες μετά από τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση. «Αυτό είναι η πολιτική ανάλυση. Και αυτή είναι η αυτοκριτική που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας» πρόσθεσε ο κ. Ξυδάκης ερμηνεύοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις