Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Ο Νίκος Παππάς ύψωσε… “ασπίδα” προστασίας σε Καμμένο και ΕΡΤ

Ο Νίκος Παππάς ύψωσε… “ασπίδα” προστασίας σε Καμμένο και ΕΡΤ
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Νίκος Παππάς και Νίκος Φίλης μοιάζουν σαν ξένοι στο ίδιο κόμμα. Αφορμή όχι μόνο η κατάσταση στην ΕΡΤ αλλά και η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Καμμένο.

Ο Νίκος Παππάς, μιλώντας την Κυριακή (14.10.2018) στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε τόσο τα όσα γίνονται στην ΕΡΤ, όσο και τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο στη δική του ομιλία ο Νίκος Φίλης είχε παρομοιάσει με τον Ματέο Σαλβίνι.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής δήλωσε περήφανος που είναι μέλος της κυβέρνησης που άνοιξε την ΕΡΤ. Στην ομιλία του, ο Νίκος Παππάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ΕΡΤ, λέγοντας ότι βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση από τότε που άνοιξε με «διαστημική απόσταση», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Παππάς Αναφέρθηκε στον «αναντικατάστατο ρόλο» της ΕΡΤ, στην προαγωγή του πολιτισμού, στον αθλητισμό και την ψυχαγωγία και αναφερόμενος στην πρόοδο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, πρόσθεσε ότι «δεν κληρονομήσαμε λευκό χαρτί», αλλά «δώσαμε αγώνα δρόμου»

Παραδέχτηκε πως «δεν άνοιξε χωρίς προβλήματα», αλλά τόνισε πως είναι το καλύτερο κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης, με ξένα σήριαλ, ελληνική μυθοπλασία, αθλητικό κανάλι («κάποιοι λένε ότι είναι μηδενικής αξίας», είπε), 20.000 χορηγίες επικοινωνίας και ντοκιμαντέρ.

«Η ΕΡΤ είναι παρούσα στα μεγάλα γεγονότα», είπε ο Νίκος Παππάς, σημειώνοντας πως «δεν κληρονομήσαμε ένα λευκό χαρτί». Σημείωσε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία για τη μετάδοση του σήματος και πως η «μεγάλη εικόνα είναι καλή». Πρόσθεσε πως το ζήτημα δεν πρέπει να εργαλιοποιείται στην κομματική αντιπαράθεση.

Μιλώντας για την ΕΡΤ, ο Νίκος Παππάς μίλησε για πρόσωπο που διαμαρτύρεται για να πάρει εκπομπή και για άλλο που ζήτησε θέση και δεν πήρε

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έκρινε «απολύτως λογικό η ΝΔ να ενοχλείται» γιατί «θέλει την ΕΡΤ, είτε πολύ μικρή είτε κλειστή. Ανησυχεί διότι συγκροτείται η επιτροπή ορκωτών που θα βγάλει συμπεράσματα για το κόστος του μαύρου». Κατά τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να δικαιώσει την επιλογή της να κλείσει την ΕΡΤ.

Τη στιγμή που ο Νίκος Παππάς αποφάσισε να ασκήσει κριτική στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της στο θέμα της ΕΡΤ, τα… σκάγια πήραν και τον Νίκο Φίλη.

Σε εκείνο το σημείο αναφέρθηκε και στη (σκληρή) κριτική που έχει ασκήσει ο Νίκος Φίλης. Για την οποία, είπε, πως «ο χρόνος είναι καλύτερος γιατρός» είπε ο Νίκος Παππάς. Και δίνοντας συνέχεια στην κόντρα τους, σημείωσε ότι πριν έξι – εννέα μήνες τα ίδια έλεγε (σ.σ. ο Νίκος Φίλης). «Και για το πρόγραμμα δεν βγαίνει και για το μνημόνιο που δεν τελειώνει και δεν δικαιώθηκε. Όπως ότι είπε πως χάσαμε στο θέμα των αδειών. Δικαιωθήκαμε και σε αυτό».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ύψωσε και ασπίδα προστασίας στον Πάνο Καμμένο, τον οποίο ο Νίκος Φίλης στην ομιλία του παρομοίασε με τον Ματέο Σαλβίνι, τον αρχηγό της ακροδεξιάς Λέγκα στην Ιταλία.

«Τα περί Σαλβίνι δεν τα συζητώ. Εγώ δεν συμμετέχω σε κυβέρνηση που συμμετέχει ο Σαλβίνι», είπε ο Νίκος Παππάς. Η επιλογή του ’15, είπε, ήταν αριστερή επιλογή. «Δεν ήταν παρέκβαση από την αριστερή κανονικότητα. Δεν κάναμε λάθος τον Σεπτέμβριο του 2015. Καταθέτω την αισιοδοξία μου», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε ότι πρέπει να φτιαχτεί μια νέα γενιά υποψηφίων, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει οι δυνάμεις της Αριστεράς να σταθούν απέναντι στην ακροδεξιά στην Ευρώπη.

Τέλος, ο Ν. Παππάς εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον και τόνισε ότι «με την αυτοπεποίθηση της παράταξης που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, οφείλουμε να συνεχίσουμε».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις