Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Νότης Μηταράκης ενημέρωσε τους Ευρωπαίους πρέσβεις για το μεταναστευτικό – «Δεχτήκαμε τις μεγαλύτερες ροές σε όλη την Ευρώπη»

Ο Νότης Μηταράκης ενημέρωσε τους Ευρωπαίους πρέσβεις για το μεταναστευτικό – «Δεχτήκαμε τις μεγαλύτερες ροές σε όλη την Ευρώπη»

Ο Νότης Μηταράκης συναντήθηκε με τους πρέσβεις των κρατών – μελών της ΕΕ για το μεταναστευτικό. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ενημέρωσε αναλυτικά τους συνομιλητές του και για τα τελευταία γεγονότα στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε, επίσης και στη θωράκιση των συνόρων και τις διασώσεις μεταναστών κυρίως από την Τουρκία που έχει κάνει το Λιμενικό Σώμα, οι οποίες ανέρχονται τον Σεπτέμβριο του 2022 σε 1.361. Αναφορικά με τον Έβρο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επεσήμανε πως θωρακίζεται με την επέκταση του φράχτη, ενώ αναβαθμίζονται και τα συστήματα παρακολούθησης και επιτήρησης.

Η συζήτηση του Νότη Μηταράκη με τους Ευρωπαίους πρέσβεις επικεντρώθηκε ακόμη, στη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, με τον Έλληνα υπουργό να επαναλαμβάνει τις βασικές θέσεις της χώρας υπέρ ενός νέου δίκαιου και ανθεκτικού κοινού συστήματος μετανάστευσης και ασύλου που θα εξισορροπεί τις υποχρεώσεις των κρατών μελών πρώτης γραμμής με την απαραίτητη αλληλεγγύη εκ μέρους όλων.

Ο κ. Μηταράκης, τόνισε επίσης τις δράσεις της Ελλάδας στο θέμα των μεταναστευτικών ροών που προέκυψε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και στο Αφγανιστάν, υπογραμμίζοντας το γεγονός πως η χώρα μας έχει δεχτεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Η ανάρτηση του Νότη Μηταράκη στο Twitter: 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις