Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Πάνος Καμμένος διέγραψε την Έλενα Κουντουρά

Ο Πάνος Καμμένος διέγραψε την Έλενα Κουντουρά

Με μια ανάρτηση στο twitter ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την διαγραφή της Έλενας Κουντουρά.
Νωρίτερα η υπουργός Τουρισμού είχε ανακοινώσει ότι στηρίζει την κυβέρνηση.
Με έξι βουλευτές μένουν οι ΑΝΕΛ.

Την διαγραφή της Έλενας Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος μέσω twitter. Ο πρώην υπουργός Άμυνας έγραψε: «Η Κα Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα. Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Η ανάρτηση του Πάνου Καμμένου

Νωρίτερα, η Έλενα Κουντουρά με δήλωσή της από την Κίνα όπου βρίσκεται, επιβεβαίωσε με δήλωσή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τις πληροφορίες που την ήθελαν να είναι ένα από τα στελέχη των ΑΝΕΛ που δεν θα ακολουθήσουν τον Πάνο Καμμένο στην “έξοδο” από το κυβερνητικό σχήμα. Ξεκαθάρισε ότι στηρίζει την κυβέρνηση για να ολοκληρώσει το έργο της και πως το δικαίωμά της να ψηφίζει κατά συνείδηση, δεν το διαπραγματεύεται. «Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας  (…) ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας”, αναφέρει η Έλενα Κουντουρά.

Την διαγραφή της Έλενας Κουντουρά είχε προαναγγείλει ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης μιλώντας στο newsit.gr. «Η πλειονότητα των στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ακολουθεί τον Πάνο Καμμένο. Εγώ ξεκαθάρισα αυτό που έχει πει κι ο πρόεδρος. Ο πρόεδρος είπε ότι για εμάς είναι θέμα αρχών το να διαπραγματεύεσαι τη θέση σου για ψήφο. Από τη στιγμή που λέμε απόσυρση από τα υπουργεία, την εννοούμε την απόσυρση από τα υπουργεία, όλων όσοι διατέλεσαν υπουργοί, επειδή ήταν στις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων και προτάθηκαν από τον πρόεδρο. Και εκεί, αν θέλετε, μπαίνει και θέμα κομματικής πειθαρχίας. Το να ψηφίζεις κατά συνείδηση, παραδίδοντας την έδρα σου την υπουργική, είναι άλλο θέμα. Όποιος ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, εμείς θεωρούμε ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κινήματος. Υπήρξαν πολιτικά ανταλλάγματα για τα στελέχη που δεν παρέδωσαν το υπουργικό τους αξίωμα και διαπραγματεύτηκαν τη θέση τους για τη ν ψήφο».

Και συνέχισε: «Ο κινηματικός χαρακτήρας των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπήρχε υπάρχει και θα υπάρχει. Έχουμε κεντρώα χαρακτηριστικά, μας κατατάσσουν στο εθνικό και πατριωτικό κέντρο και στη βάση αυτή θα πορευτούμε προς το λαό, εξηγώντας γιατί καταψηφίζουμε το προσχέδιο συμφωνίας των Πρεσπών και αποδεικνύοντας ότι η γεωπολιτική ζημία που θα έχει η χώρα από αυτή τη συμφωνία είναι αυτή που μας έκανε να την καταψηφίσουμε. Παράλληλα, θα αναδείξουμε το στρατηγικό ρόλο που είχαμε στην κυβέρνηση, ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε όλα αυτά τα θετικά μέτρα, τα οποία περάσαμε μέχρι τώρα. Όπως κοινωνικό μέρισμα, καταβολή αναδρομικών, μείωση ανεργίας, περίθαλψη ανασφάλιστων και άλλα. ‘Όλα αυτά τα θετικά μέτρα θα πρέπει να τα πιστωθούμε και εμείς. Και όλα τα θετικά μέτρα, που στο μέλλον θα έρθουν στη Βουλή, θα τα ψηφίσουμε γιατί είναι μέτρα που προήλθαν από την προτέρα συνεργασία με εμάς. Η δημοσιονομική σταθερότητα έδωσε το δικαίωμα της αλλαγής της εισοδηματικής πολιτικής και τη θέσπιση κοινωνικών μέτρων».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις