Πολιτική

Ο Πολάκης επιμένει σε σύσκεψη των 5 υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν θέλω να αποκλείσω τον Κασσελάκη, αλλά να τον νικήσω»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επιμένει σε συνάντηση των πέντε υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, Τετάρτη (09.10.24) ή αύριο ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος διαφωνεί με την έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής για τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη το προσεχές Σάββατο (12.10.24).

Σε νέες δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής σήμερα, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ο Παύλος Πολάκης μίλησε για «πόλεμο δίχως τέλος» στον ΣΥΡΙΖΑ, στη σκιά του χθεσινού σίριαλ με το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη για τη διαρροή του πόθεν έσχες του και στη συνέχεια με την εισήγηση της διαγραφής του από το κόμμα. 

«Νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ ξανά σήμερα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είδα ότι οι προτάσεις μου έγιναν εν μέρει δεκτές.

Θεωρώ απαράδεκτη την διαρροή ενός πόθεν έσχες αλλά εξίσου και περισσότερο απαράδεκτο το εξώδικο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Και συνέχισε: «Χθες ζήτησα την δημόσια ανάρτηση όλων των πόθεν έσχες γιατί τα πολιτικά πρόσωπα  δεν πρέπει να έχουν κάτι να κρύψουν.

Εδώ υπάρχει ένας πόλεμος δίχως τέλος».

Αναφερόμενος στη στάση του κ. Κασσελάκη, ο κ. Πολάκης είπε ότι «βλέπω ότι συνεχίζει την ίδια απολιτίκ τακτική και δυστυχώς βλέπω κάποιους να ρίχνουν νερό στο μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Τον καλώ να πάρει αμέσως πίσω το εξώδικο. Καλώ Σβίγκου και Παππά να συγκαλέσουν σύσκεψη των 5. Ήδη συμφώνησαν Φαραντούρης  και Γκλέτσος».

Ο ίδιος ζήτησε να οριστούν ημερομηνίες ενός ή δύο debate, με τη διεξαγωγή του ενός πριν το Συνέδριο του κόμματος.

«Καλώ τους πάντες να σταματήσουν τα σενάρια περί διαγραφών.

Όχι να διώξουμε κόσμο, να μαζέψουμε κόσμο, ειδικά τώρα που φάνηκε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορεί.

Θέλουμε μεγάλη συμμετοχή στο Συνέδριο», επεσήμανε.

Ο κ. Πολάκης συμπλήρωσε πως «δεν συμφωνώ με την ΚΕ του Σαββάτου. Να γίνει σήμερα ή αύριο η συνάντηση των 5 για να λυθούν τα ζητήματα».

«Από την στιγμή που αναρτήθηκαν τα πόθεν έσχες όλων, ακόμα και ο πιο κακόπιστος που τον έπεισε να καταθέσει το εξώδικο, θα πρέπει να του πει να το πάρει πίσω», είπε σχετικά με τον χθεσινό χαμό στην Πολιτική Γραμματεία και το εξώδικο του κ. Κασσελάκη.

«Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο να στέλνει πρώην πρόεδρος εξώδικο προς το κόμμα που θέλει να ηγηθεί… δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο με κεντρική επιτροπή να διαγραφεί έναν υποψήφιο πρόεδρο», τόνισε.

Και κατέληξε: «Εγώ δεν θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει διαγραφή. Πρέπει να αναμετρηθούμε στα ίσα. Εγώ δεν θέλω να τον αποκλείσω θέλω να τον νικήσω».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Λαζαρίδη για την επίθεση στη Γιαννακοπούλου: «Να τον χαίρεται η ΝΔ – Η αξιοπιστία του είναι ανάλογη των πτυχίων του»
Η Χαριλάου Τρικούπη καταγγέλλει «χυδαία προσωπική επίθεση» του «γαλάζιου» βουλευτή και στρέφει τα πυρά της κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη - «Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά»
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία
Γεραπετρίτης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί» – Τι είπε για τα 12 ναυτικά μίλια
«Άκυρο και ανυπόστατο, δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών - Η ευρωπαϊκή αντίδραση, το καλώδιο Ελλάδας - Κύπρου και η αιχμηρή απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά
Γιώργος Γεραπετρίτης 13
Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,4% η ΝΔ, στο 15,7% η ΕΛΑΣ, εκτός Βουλής Καρυστιανού και Συμμαχία Ελλήνων – Αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλουν οι πολίτες
Προβάδισμα 13,7 μονάδων για τη «γαλάζια» παράταξη έναντι του κόμματος Τσίπρα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία - Στο 10,5% η δυνητική ψήφος σε Σαμαρά
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης 29
Προβάδισμα σχεδόν επτά μονάδων για την ΕΛΑΣ στην Αττική - Το ζητούμενο για τον Αλέξη Τσίπρα
Η δημοσκόπηση της Opinon Poll αποτυπώνει σαφή διαφορά μεταξύ Αμαλίας και Χαριλάου Τρικούπη στο Λεκανοπέδιο, τροφοδοτώντας τη συζήτηση για τους πολιτικούς συσχετισμούς στην αντιπολίτευση
O Αλέξης Τσίπρας 11