Πολιτική

Ο Πολάκης επιμένει σε σύσκεψη των 5 υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν θέλω να αποκλείσω τον Κασσελάκη, αλλά να τον νικήσω»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επιμένει σε συνάντηση των πέντε υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, Τετάρτη (09.10.24) ή αύριο ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος διαφωνεί με την έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής για τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη το προσεχές Σάββατο (12.10.24).

Σε νέες δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής σήμερα, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ο Παύλος Πολάκης μίλησε για «πόλεμο δίχως τέλος» στον ΣΥΡΙΖΑ, στη σκιά του χθεσινού σίριαλ με το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη για τη διαρροή του πόθεν έσχες του και στη συνέχεια με την εισήγηση της διαγραφής του από το κόμμα. 

«Νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ ξανά σήμερα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είδα ότι οι προτάσεις μου έγιναν εν μέρει δεκτές.

Θεωρώ απαράδεκτη την διαρροή ενός πόθεν έσχες αλλά εξίσου και περισσότερο απαράδεκτο το εξώδικο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Και συνέχισε: «Χθες ζήτησα την δημόσια ανάρτηση όλων των πόθεν έσχες γιατί τα πολιτικά πρόσωπα  δεν πρέπει να έχουν κάτι να κρύψουν.

Εδώ υπάρχει ένας πόλεμος δίχως τέλος».

Αναφερόμενος στη στάση του κ. Κασσελάκη, ο κ. Πολάκης είπε ότι «βλέπω ότι συνεχίζει την ίδια απολιτίκ τακτική και δυστυχώς βλέπω κάποιους να ρίχνουν νερό στο μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Τον καλώ να πάρει αμέσως πίσω το εξώδικο. Καλώ Σβίγκου και Παππά να συγκαλέσουν σύσκεψη των 5. Ήδη συμφώνησαν Φαραντούρης  και Γκλέτσος».

Ο ίδιος ζήτησε να οριστούν ημερομηνίες ενός ή δύο debate, με τη διεξαγωγή του ενός πριν το Συνέδριο του κόμματος.

«Καλώ τους πάντες να σταματήσουν τα σενάρια περί διαγραφών.

Όχι να διώξουμε κόσμο, να μαζέψουμε κόσμο, ειδικά τώρα που φάνηκε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορεί.

Θέλουμε μεγάλη συμμετοχή στο Συνέδριο», επεσήμανε.

Ο κ. Πολάκης συμπλήρωσε πως «δεν συμφωνώ με την ΚΕ του Σαββάτου. Να γίνει σήμερα ή αύριο η συνάντηση των 5 για να λυθούν τα ζητήματα».

«Από την στιγμή που αναρτήθηκαν τα πόθεν έσχες όλων, ακόμα και ο πιο κακόπιστος που τον έπεισε να καταθέσει το εξώδικο, θα πρέπει να του πει να το πάρει πίσω», είπε σχετικά με τον χθεσινό χαμό στην Πολιτική Γραμματεία και το εξώδικο του κ. Κασσελάκη.

«Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο να στέλνει πρώην πρόεδρος εξώδικο προς το κόμμα που θέλει να ηγηθεί… δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο με κεντρική επιτροπή να διαγραφεί έναν υποψήφιο πρόεδρο», τόνισε.

Και κατέληξε: «Εγώ δεν θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει διαγραφή. Πρέπει να αναμετρηθούμε στα ίσα. Εγώ δεν θέλω να τον αποκλείσω θέλω να τον νικήσω».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρή επίθεση Παύλου Μαρινάκη σε Αλέξη Τσίπρα: Να ζητήσει συγγνώμη ο «πρωθυπουργός των μουσαμάδων»
«Εγχειρίδιο πολιτικής απάτης» το πρόγραμμα Τσίπρα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - «Μαζί με τον Γιώργο φεύγει μια διαφορετική εποχή», δήλωσε για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Παύλος Μαρινάκης 19
Άδωνις Γεωργιάδης: «Η πλασμαφαίρεση είναι μία πολύ βαριά διαδικασία, γίνεται μόνο σε νοσοκομεία», λέει με αφορμή τον θάνατο Μαζωνάκη
«Σε κάθε πόλη υπάρχει ο οικείος ιατρικός σύλλογος και αυτός είναι υπεύθυνος για να ελέγχει τους γιατρούς στα προσωπικά τους ιατρεία», είπε ο υπουργός Υγείας
Αδωνις Γεωργιαδης