Πολιτική

Ο Πολάκης επιμένει σε σύσκεψη των 5 υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν θέλω να αποκλείσω τον Κασσελάκη, αλλά να τον νικήσω»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επιμένει σε συνάντηση των πέντε υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, Τετάρτη (09.10.24) ή αύριο ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος διαφωνεί με την έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής για τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη το προσεχές Σάββατο (12.10.24).

Σε νέες δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής σήμερα, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ο Παύλος Πολάκης μίλησε για «πόλεμο δίχως τέλος» στον ΣΥΡΙΖΑ, στη σκιά του χθεσινού σίριαλ με το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη για τη διαρροή του πόθεν έσχες του και στη συνέχεια με την εισήγηση της διαγραφής του από το κόμμα. 

«Νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ ξανά σήμερα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είδα ότι οι προτάσεις μου έγιναν εν μέρει δεκτές.

Θεωρώ απαράδεκτη την διαρροή ενός πόθεν έσχες αλλά εξίσου και περισσότερο απαράδεκτο το εξώδικο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Και συνέχισε: «Χθες ζήτησα την δημόσια ανάρτηση όλων των πόθεν έσχες γιατί τα πολιτικά πρόσωπα  δεν πρέπει να έχουν κάτι να κρύψουν.

Εδώ υπάρχει ένας πόλεμος δίχως τέλος».

Αναφερόμενος στη στάση του κ. Κασσελάκη, ο κ. Πολάκης είπε ότι «βλέπω ότι συνεχίζει την ίδια απολιτίκ τακτική και δυστυχώς βλέπω κάποιους να ρίχνουν νερό στο μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Τον καλώ να πάρει αμέσως πίσω το εξώδικο. Καλώ Σβίγκου και Παππά να συγκαλέσουν σύσκεψη των 5. Ήδη συμφώνησαν Φαραντούρης  και Γκλέτσος».

Ο ίδιος ζήτησε να οριστούν ημερομηνίες ενός ή δύο debate, με τη διεξαγωγή του ενός πριν το Συνέδριο του κόμματος.

«Καλώ τους πάντες να σταματήσουν τα σενάρια περί διαγραφών.

Όχι να διώξουμε κόσμο, να μαζέψουμε κόσμο, ειδικά τώρα που φάνηκε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορεί.

Θέλουμε μεγάλη συμμετοχή στο Συνέδριο», επεσήμανε.

Ο κ. Πολάκης συμπλήρωσε πως «δεν συμφωνώ με την ΚΕ του Σαββάτου. Να γίνει σήμερα ή αύριο η συνάντηση των 5 για να λυθούν τα ζητήματα».

«Από την στιγμή που αναρτήθηκαν τα πόθεν έσχες όλων, ακόμα και ο πιο κακόπιστος που τον έπεισε να καταθέσει το εξώδικο, θα πρέπει να του πει να το πάρει πίσω», είπε σχετικά με τον χθεσινό χαμό στην Πολιτική Γραμματεία και το εξώδικο του κ. Κασσελάκη.

«Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο να στέλνει πρώην πρόεδρος εξώδικο προς το κόμμα που θέλει να ηγηθεί… δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο με κεντρική επιτροπή να διαγραφεί έναν υποψήφιο πρόεδρο», τόνισε.

Και κατέληξε: «Εγώ δεν θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει διαγραφή. Πρέπει να αναμετρηθούμε στα ίσα. Εγώ δεν θέλω να τον αποκλείσω θέλω να τον νικήσω».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΚΕ κατά Μαρινάκη και Κυρανάκη: «Η θεωρία των δύο άκρων είναι κεντρική κυβερνητική γραμμή»
Ο Περισσός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποσυνδέει τη ναζιστική ιδεολογία από τα εγκλήματα της οργάνωσης - Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις ποινικές καταδίκες
Κυρανάκης, ΚΚΕ, Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές κατά ΠΑΣΟΚ: «Ας σταματήσουν να αναζητούν δήθεν “κρυφές ατζέντες” και ας απαντήσουν για τη δική τους»
Η νέα απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στις κυβερνητικές πηγές, με αιχμές για τον εκλογικό πήχη του 25% και τις δηλώσεις Καράογλου - «Ας πείσουν πρώτα τους βουλευτές τους»
Μέγαρο Μαξίμου
Καράογλου: Η ΝΔ να απευθυνθεί σε Ελληνική Λύση, Νίκη, Λατινοπούλου, Σαμαρά και Καρυστιανού αν δεν πετύχει αυτοδυναμία – ΠΑΣΟΚ: «Αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη»
Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης εισηγείται άνοιγμα σε κόμματα στα δεξιά της παράταξης, με τη Χαριλάου Τρικούπη να κάνει λόγο για σχέδιο συγκυβέρνησης με την Ακροδεξιά
Θεόδωρος Καράογλου, ΝΔ
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Τον ακούγαμε και ήταν σαν να ακούμε τον Μητσοτάκη» – Βολές για «νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη»
Σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΕΛΑΣ για τη 13η σύνταξη και τις οικονομικές του θέσεις - «Έταξε τα πάντα στους πάντες για να κάνει τα ακριβώς ανάποδα»
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία Χαριλάου Τρικούπη