Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Πολάκης, ο Τσίπρας, ο Μανιαδάκης και η Novartis – Τι λένε στη ΝΔ για τις τελευταίες εξελίξεις

Ο Πολάκης, ο Τσίπρας, ο Μανιαδάκης και η Novartis – Τι λένε στη ΝΔ για τις τελευταίες εξελίξεις

Υπό το πρίσμα των κυβερνητικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη αντιμετωπίζουν στη ΝΔ τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στο στόχαστρο της οδού Πειραιώς βρίσκεται ο Παύλος Πολάκης, ταυτίζοντας μάλιστα τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Στις ανακοινώσεις της, η ΝΔ επισημαίνει πως «ο Πολάκης είναι το είδωλο του Αλέξη Τσίπρα», στοχεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην «καρδιά» του Μαξίμου, στο οποίο χρεώνουν και παραδικαστικό κύκλωμα. Όπως λένε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός για μία ακόμη φορά σιώπησε, καλύπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον υπουργό του και τις επιθέσεις του κατά λειτουργών της Δικαιοσύνης, αλλά και την προσπάθεια χειραγώγησης της έρευνας για την υπόθεση Novartis.
Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, την ερχόμενη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εμμένοντας στα περί θεσμικής εκτροπής εκ μέρους της κυβέρνησης. Με τον ίδιο τρόπο, άλλωστε, αντέδρασε και η Ένωση, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο στόχαστρο του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος μίλησε για πολιτικές σκοπιμότητες εκ μέρους των δικαστικών λειτουργών και υπενόησε έτσι την ταύτιση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με τη ΝΔ.
Από την πλευρά της ΝΔ επισημαίνουν, εξάλλου, για την υπόθεση αφενός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελλόπουλος ήταν αυτός που είχε σπεύσει να δηλώσει δίχως στοιχεία ότι πρόκειται για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής του ελληνικού κράτους». Ενώ ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε… αποθεώσει από του βήματος της Βουλής τους προστατευόμενους μάρτυρες – συμπεριλαμβανομένου, ασφαλώς, του Νίκου Μανιαδάκη, τον οποίο θεωρεί σήμερα αναξιόπιστο.
Κάνοντας αναφορές στην ποιότητα της Δημοκρατίας και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης κατά την προχθεσινή ομιλία του στη Βαυαρία, ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει, εξάλλου, πως η ΝΔ θα επιδιώξει τη διεθνοποίηση του ζητήματος. Παραπέμπει έτσι ευθέως στην κατάσταση στην Ουγγαρία και την Πολωνία, δύο χώρες που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της Κομισιόν για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στο έργο και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, οι οποίες παραβιάζουν τη διάκριση των εξουσιών και καταλύουν εν τέλει το κράτος δικαίου.

Του Αιμίλιου Περδικάρη

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις