Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο πόλεμος στο Ισραήλ και η Ουκρανία στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια – Σαπς

Ο πόλεμος στο Ισραήλ και η Ουκρανία στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια – Σαπς

Συνάντηση εργασίας με τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, είχε στο Λονδίνο, ο Νίκος Δένδιας

Όπως δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογο του, τέθηκαν ο πόλεμος στο Ισραήλ και στην Ουκρανία, καθώς και ζητήματα διμερών σχέσεων. 

“Συναντήθηκα με τον Βρετανό ομόλογό μου, τον κ. Σαπς, με τον οποίο είχαμε μία μακρά συνομιλία, κατ’ αρχάς για την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την εγκληματική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Κάναμε μια αμοιβαία ανάγνωση της σημερινής πραγματικότητας και επίσης συμφωνήσαμε για τη διαρκή ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων κατά την εξέλιξη αυτής της κατάστασης.

Από εκεί και πέρα, συζητήσαμε για την κατάσταση στην Ουκρανία, για τη στενή συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών μας και για την προσπάθεια να δημιουργήσουμε από κοινού ένα οικοσύστημα καινοτομίας, ώστε να ενισχυθεί η ελληνική αμυντική βιομηχανία και να υπάρχει μία στενότερη συνεργασία της με το ανάλογο οικοσύστημα της του Ηνωμένου Βασιλείου.

Προσβλέπω σε μία πάρα πολύ στενή συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας γνωστός, αξιόπιστος πάροχος ασφάλειας και νομίζω ότι μπορούμε να διδαχθούμε πολλά, ιδιαίτερα από τον μηχανισμό που έχει, απορρόφησης των διδαγμάτων από τον πόλεμο στην Ουκρανία”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις