Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στο στόχαστρο της Τουρκίας! Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Προκόπης Παυλόπουλος Τουρκία Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Φωτογραφία Eurokinissi

– Ξεπέρασαν και πάλι τα όρια οι Τούρκοι
– Αυτή τη φορά επιτίθενται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
– Ο Προκόπης Παυλόπουλος βρέθηκε στο στόχαστρο εξαιτίας πρόσφατων δηλώσεών του
– Να σέβεται τη θέση του και το διεθνές δίκαιο τον… κάλεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας

Όχι μόνο προκαλούν καθημερινά, όχι μόνο κάνουν… καψώνια τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, τώρα κάνουν συστάσεις στον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Και αυτό γιατί δεν τους… άρεσαν δηλώσεις που έκανε ο Προκόπης Παυλόπουλος για το πως θα απαντήσει η Ελλάδα στις τουρκικές προκλήσεις.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έφτασε σε σημείο να βγάλει ανακοίνωση με την οποία καλεί  (!) τον Έλληνα πρόεδρο να σέβεται τη θέση του και να μην προκαλεί!

Πρόκειται για δηλώσεις που έκανε ο Προκόπης Παυλόπουλος την περασμένη Κυριακή. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας “ρωτήθηκε” σχετικά με τα όσα είπε από την Πιερία ο Έλληνας πρόεδρος. Και ο Χαμί Ακσόι απάντησε με… επίθεση.

«Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να απέχει από μια ρητορική η οποία δεν αρμόζει στη θέση του και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει περιττή ένταση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Ο ελληνικός τύπος ανέφερε χθες (6 Μαρτίου) ότι ο κ. Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Ελλάδας, έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: “Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε ιστορικά να έχουμε”… “Αν η ιστορία μας υποχρεώσει, θα κάνουμε αυτό που έκαναν και οι πρόγονοί μας”.

Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να απέχει από μια ρητορική η οποία δεν αρμόζει στη θέση του και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει περιττή ένταση».

Τι είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Οι δηλώσεις που ενόχλησαν τους Τούρκους έγιναν την περασμένη Κυριακή (04.03.2018) όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του δήμου, Πύδνας- Κολινδρού, Πιερίας.

«Τους λέμε, εδώ είμαστε, να ζήσουμε ειρηνικά, δημιουργικά. Τι πιο απλό, από το να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, τι πιο απλό από το να σεβαστούν το Δίκαιο της Θάλασσας, τη Συνθήκη της Λωζάνης;.

Μπορεί να μην έχουμε το έδαφος, εκείνο, το οποίο, ιστορικά θα μας αναλογούσε. Ξέρουμε όμως ότι αυτός ο τόπος, αυτή η Ελλάδα, έχει λόγο και υπόσταση στην ΕΕ. Αυτό καλούμε την Τουρκία να κάνει» συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος και κάλεσε την Τουρκία να «μετρά το μέλλον της», με το μέτρο «του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

«Εδώ είμαστε. Διαφορετικά ξέρουμε να είμαστε και απέναντι. Δε το θέλουμε, αλλά αν η ιστορία μας υποχρεώσει, θα το πράξουμε όπως το έκαναν και οι πρόγονοί μας» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις