Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ο Προκόπης Παυλόπουλος “αδειάζει” την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την πιάνει… αδιάβαστη

Ο Προκόπης Παυλόπουλος “αδειάζει” την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την πιάνει… αδιάβαστη

Με απαντητική του επιστολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος “αδειάζει” ουσιαστικά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς κάνει λόγο για “προσωπικές απόψεις” της Προέδρου της Βουλής, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν έχει την “θεσμική και πολιτική δυνατότητα” να ανταποκριθεί στο αίτημα περί ενημέρωσης των ομολόγων του.

Νωρίτερα η κ. Κωνσταντοπούλου με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε να ενημερωθούν επισήμως οι ομόλογοί του, για τις συνθήκες με τις οποίες εισάγεται το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα προς ψήφιση.

Υπό τις συνθήκες που συζητείται το νομοσχέδιο δεν υπάρχει εγγύηση τήρησης του Συντάγματος αλλά ούτε και κατά συνείδηση ψήφος του βουλευτή, υποστήριξε.

Όπως είπε, με τον τρόπο αυτό καταλύεται η δημοκρατία, ενώ έκανε λόγο για εκτροπή και προσπάθεια υπονόμευσης της δικαιοσύνης.

Είπε τέλος, ότι κανείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσυπογράφει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Επιχειρείται μέσα από εκβιασμό να αμφισβητηθεί ευθέως η δημοκρατία στη χώρα. Είναι σαν να μου ζητούν να βγάλω μια σφραγίδα της Βουλής να τους τη δώσω για να επικυρώσουν τα φιρμάνια τους, τόνισε.

Μεγαλοπρεπές ήταν το άδειασμα της Ζωής Κωσνταντοπούλου από τον κ. Παυλόπουλο, ο οποίος στην απαντητική του επιστολή τής κάνει σαφές ότι το αίτημά της… απορρίπτεται, καθώς το Σύνταγμα δεν του δίνει το δικαίωμα να πάρει αυτή την πρωτοβουλία:

“Η επιστολή αυτή εκφράζει προσωπικές σας απόψεις, αφού δεν έχει ληφθεί απόφαση του Σώματος προς αυτή την κατεύθυνση. Ουδεμία διάταξη του Συντάγματος, αλλά ούτε και η διεθνής και ευρωπαϊκή πρακτική εν προκειμένω, μου επιτρέπουν να ενημερώνω σχετικώς Ομολόγους μου, πολλώ μάλλον όταν έχετε, όπως καλώς γνωρίζετε ως έγκριτη νομικός, την δυνατότητα απ’ ευθείας αλληλογραφίας μαζί τους”.

Ολόκληρη η απαντητική επιστολή του κ. Παυλόπουλου:

Προς την
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αθήνα, 22 Ιουλίου 2015

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
Στο πλαίσιο των κατά το Σύνταγμα καθηκόντων μου σας επισημαίνω ότι δεν έχω την θεσμική και πολιτική δυνατότητα ν’ ανταποκριθώ στο αίτημά σας περί ενημέρωσης Ομολόγων μου για το περιεχόμενο της με αρ. πρωτ. 2739/22.7.2015 επιστολής σας. Και τούτο διότι:

Πρώτον, η επιστολή αυτή εκφράζει προσωπικές σας απόψεις, αφού δεν έχει ληφθεί απόφαση του Σώματος προς αυτή την κατεύθυνση. Ουδεμία διάταξη του Συντάγματος, αλλά ούτε και η διεθνής και ευρωπαϊκή πρακτική εν προκειμένω, μου επιτρέπουν να ενημερώνω σχετικώς Ομολόγους μου, πολλώ μάλλον όταν έχετε, όπως καλώς γνωρίζετε ως έγκριτη νομικός, την δυνατότητα απ’ ευθείας αλληλογραφίας μαζί τους.

Δεύτερον, αλλά και αν ακόμη επρόκειτο για απόφαση του Σώματος και πάλιν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά το Σύνταγμα και την διεθνή και ευρωπαϊκή πρακτική, δεν θα είχε αρμοδιότητα και, άρα, δυνατότητα διαβίβασής της σε Ομολόγους του. Δοθέντος ότι και στην περίπτωση αυτή ουδόλως η Βουλή των Ελλήνων εμποδίζεται ν’ απευθύνεται ευθέως προς αυτούς.

Με τιμή
Προκόπιος Παυλόπουλος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε