Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ο προστατευτικός κ. Τσίπρας – Η κίνηση αβροφροσύνης στη Μπέτυ Μπαζιάνα [pics]

Τσίπρας Μπαζιάνα Αγιά Σοφιά

Αλέξης Τσίπρας και Μπέτυ Μπαζιάνα βρέθηκαν στην Αγιά Σοφιά και πέραν από το γεγονός πως πρόκειται για μια ιστορική επίσκεψη, είναι και μια προσωπική στιγμή. Το δέος από την επίσκεψη στο ναό σύμβολο αποτυπώνεται έκδηλα στις φωτογραφίες.

Ο καιρός στην Κωνσταντινούπολη είναι όπως και στην Αθήνα: βροχερός και μουντός. Γι’ αυτό και η ομπρέλα ήταν απαραίτητη. Ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να προστατεύσει τη Μπέτυ Μπαζιάνα από τη βροχή και φτάνοντας στην Αγιά Σοφιά κρατούσε τη μαύρη ομπρέλα για να μη βραχεί εκείνη.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα εντυπωσίασε και αυτή τη φορά, με το ασπρόμαυρο σύνολο που επέλεξε: μαύρο παντελόνι, λευκό πουκάμισο και μαύρο δερμάτινο μπουφάν.

Μπαίνοντας στην Αγιά Σοφιά, όπου τον πρωθυπουργό υποδέχεται ο εκ απορρήτων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραΐμ Καλίν, η Μπέτυ Μπαζιάνα… χάθηκε στο πλήθος. Ο Αλέξης Τσίπρας στην έψαξε με το βλέμμα του, γυρίζοντας πίσω να δει που βρίσκεται η σύζυγός του.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης από την πραγματικά εντυπωσιακή ξεναγό που ανέλαβε το έργο να συνοδεύει τον πρωθυπουργό και τη σύντροφό του, ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα άκουσαν με προσήλωση τα όσα τους έλεγε.

Στον Έλληνα πρωθυπουργό δόθηκε ως δώρο μια εικόνα της Παναγίας, μικρογραφία εκείνης που εικονίζεται ως τοιχογραφία μέσα στην Αγιά Σοφιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του Έλληνα πρωθυπουργού στο twitter φωτογραφίες από την ιστορική επίσκεψη και έγραψε: «Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση κατά την επίσκεψη στην Αγία Σοφία, μνημείο του βυζαντινού πολιτισμού, της ορθοδοξίας και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Εδώ αισθάνεται κανείς το βάρος της ιστορίας».

Φωτογραφίες: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις