Πολιτική

Ο προϋπολογισμός, ο Τσακαλώτος και ο… Μάγος του Οζ!

Ο προϋπολογισμός και όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή βρίσκονται στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής της χώρας. Πώς συνδέεται όμως ο... μάγος του Οζ;
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο προϋπολογισμός κατατέθηκε, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε για το θέμα και κύκλοι του ΥΠ.ΟΙΚ. μιλούν για… μαγικά! Ο Μάγος του Οζ παρεισέφρησε στον… προϋπολογισμό! Αυτό αναφέρουν συγκεκριμένα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τον τρόπο που αποτυπώθηκαν σε ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης οι δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου νωρίτερα στη Βουλή.

Προϋπολογισμός: Τι ακριβώς είπε ο Τσακαλώτος

Το υπουργείο Οικονομικών παραθέτει το ακριβές απόσπασμα των δηλώσεων Τσακαλώτου το οποίο έχει ως εξής:

«Είναι αυτός ο προϋπολογισμός δίκαιος; Αυτή είναι η ερώτηση. Δίκαιος με απόλυτο τρόπο δεν είναι αυτός ο προϋπολογισμός. Το αναγνωρίζουμε!

[read4more]

Αλλά αναγνωρίζουμε επιπλέον και τελειώνω εκεί που άρχισα, ότι είναι ένας προϋπολογισμός μέσα στις συγκεκριμένες πολιτικοοικονομικές συνθήκες, παγκοσμίως και στην Ευρώπη. Και η ερώτηση είναι εάν είναι ένας προϋπολογισμός που προσπαθεί να αυξήσει τη δικαιοσύνη όσο μπορεί, που προσπαθεί να ανατρέψει άλλες πολιτικές που θα είχαν πολύ χειρότερη αναδιανομή για τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη, εάν είναι ένας προϋπολογισμός που ανοίγει το δρόμο για να βγούμε από αυτά τα μνημόνια.

Αυτό είναι το βασικό ερώτημα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι επειδή είναι άδικος να μην τον ψηφίσουμε κι εμείς, να πάμε σε εκλογές και να έρθει κάποιος συνασπισμός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή κάποιος άλλος συνασπισμός κομμάτων. Εμείς αυτό δεν το έχουμε επιλέξει. Εμείς έχουμε επιλέξει να παλέψουμε εντός αυτών των συγκεκριμένων συσχετισμών».

Οπως σημειώνουν οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών: «Αυτά είπε ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή και αμέσως άρχισε το γνωστό παιχνίδι της κοπτοραπτικής: επιλέχθηκαν φράσεις, “ξεχάστηκαν” λέξεις ή άλλαξαν σειρά, ενώ δεν υπήρξε ούτε μία αναφορά στο πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η χώρα, άρα και ο προϋπολογισμός, όπως επεσήμανε ο υπουργός.

προϋπολογισμός

Και η… Σμαραγδένια Πολιτεία

“Εμείς έχουμε επιλέξει να παλέψουμε εντός αυτών των συσχετισμών”, είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός προσπαθεί να ανατρέψει πολιτικές που είναι χειρότερες “για τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη”.

Με γνώμονα το αξίωμα που κυριαρχεί σε συγκεκριμένα μέσα, “μην αφήνεις την αλήθεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία”, γράφουν για… καταψήφιση, διαφωνία Τσακαλώτου με τον προϋπολογισμό κ.λπ. Δυστυχώς γι’ αυτούς, ούτε ο Μάγος του Οζ δεν θα μπορέσει να τους βοηθήσει να κάνουν τη φαντασίωσή τους πραγματικότητα – άλλωστε Σμαραγδένια Πολιτεία δεν υπάρχει! Μόνο φορολογικοί παράδεισοι που όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά!…».

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συνταγματικό το πλαίσιο, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος» λέει το υπουργείο Παιδείας μετά την ακύρωση τριών αδειών από το ΣτΕ
Σε ζητήματα της διοικητικής διαδικασίας και όχι στον νόμο αποδίδει το υπουργείο τις πλημμέλειες που εντόπισε το δικαστήριο
Πανεπιστήμιο 28
Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Βαρθολομαίο να στεφανώσει Κωνσταντίνο και Σάκκαρη τον Σεπτέμβριο του 2027: «Ίσως, αν έχω υγεία, θα δούμε»
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποκάλυψε την πρόσκληση του πρωθυπουργού για τον γάμο, ο οποίος προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του προσεχούς έτους
Κυριάκος Μητσοτάκης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
164
Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τη Δούρου, τον Πολάκη και τον Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»
Με πρωταγωνιστές τη Ρένα Δούρου, τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά, η Κουμουνδούρου εγκαινιάζει νέα επικοινωνιακή καμπάνια, επιχειρώντας να αντιστρέψει την εικόνα αποσυσπείρωσης
Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
77