Πολιτική

Ο Σωκράτης Φάμελλος και επίσημα υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με 117 υπογραφές μελών

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατέθεσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδεύοντάς την με 117 υπογραφές μελών της ΚΕ.

Κατά την έξοδό του από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τις καταστατικές μας προβλέψεις κατέθεσα πριν από λίγο την υποψηφιότητά μου με πλήρη φάκελο για την θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η υποψηφιότητά μου έχει την έγκριση υποψηφιότητας από 117 συντρόφους και συντρόφισσες μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και όλες θερμά και πιστεύω ότι η υποψηφιότητά μου θα έχει τη δυνατότητα να στηριχθεί και από πολύ περισσότερους συντρόφους και συντρόφισσες και κυρίως από την κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Όλες οι υπογραφές θεωρώ ότι έχουν ίδια σημασία, αξία και βαρύτητα γιατί η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ενωτική και υποψηφιότητά μου αλλά και υποβολή της σήμερα αποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχει ενότητα και είναι και μια απάντηση στην τοξικότητα, τις αντιθέσεις και στις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα τις τελευταίες ημέρες.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «πρέπει μαζί να ξαναχτίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να εγγυηθούμε όλοι μαζί την ενότητα», καλώντας σε έναν πλούσιο προσυνεδριακό διάλογο. «Δεν είναι το διακύβευμα η θέση του προέδρου, το διακύβευμα είναι η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ και η υποψηφιότητά μου είναι μία εγγύηση ότι θα υπάρχει επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δημοκρατικός, δυναμικός, αξιόπιστος και σοβαρός». Κάλεσε όλους να συμμετέχουν στην προσυνεδριακή διαδικασία, «να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει μια καλύτερη μέρα για όλη την Ελλάδα και γι’ αυτό η πρότασή μου απευθύνεται σε όλους πολίτες της χώρας».

Ο κ. Φάμελλος απάντησε καταρχήν ότι «είναι απαράδεκτη και αδιανόητη η κίνηση αποστολής εξώδικου στην ΚΕ και θεωρώ αδιανόητο ότι ένας εν δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος στρέφεται δικαστικά κατά του κόμματος του οποίου θέλει να διεκδικήσει την προεδρία». Είπε ότι τον καλύπτει απολύτως η απόφαση της χθεσινής ΠΓ και η επιστροφή του εξωδίκου ως απαράδεκτου.

«Είναι προφανές ότι στην προοπτική και στην αναγκαιότητα της ενότητας και της αποτελεσματικότητας, της σοβαρότητας του ΣΥΡΙΖΑ είμαι διατεθειμένος να συμβάλλω με οποιοδήποτε τρόπο για να υπάρχει η αποκατάσταση αυτού του στίγματος, γιατί όπως και για τη ρετσινιά της διαπλοκής απάντησα ξεκάθαρα ότι επιστρέφεται στον πρώην πρόεδρο».

Ερωτηθείς σχετικά με την πρωτοβουλία που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης για συνάντηση αύριο των υποψήφιων προέδρων, ο κ. Φάμελλος πρόσθεσε ότι ενημέρωσε τη γραμματέα της ΚΕ «ότι προφανώς σε συνεννόηση με τα όργανα του κόμματος μπορώ να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συνάντηση που θα δώσει λύσεις».

«Αυτό πρέπει να γίνει μέσα στην οικογένεια. Θεωρώ ότι πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά τα όργανα του κόμματος και να τα σεβόμαστε, από εκεί ξεκινάμε, με τους κανόνες της κοινής μας ύπαρξης και είναι προφανέστατο ότι θα συμβάλλω για να υπάρχει η αποκατάσταση και αυτού του αρνητικού κλίματος. Γιατί πρέπει να συζητήσουμε για μια προοπτική και η δική μου υποψηφιότητα στοχεύει σε αυτό στο να υπάρχει προοπτική, η δυνατότητα ενός καλύτερου ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης για δωρεά Χατζηιωάννου στο ΕΣΥ: Ανοίγει ο δρόμος σε νεαρούς γιατρούς να πάνε στα νησιά
Επιδότηση 1.500 ευρώ μηνιαίως σε 80 γιατρούς για επτά χρόνια – Στόχος η στελέχωση ιατρείων σε 47 νησιά, όπου το κόστος ζωής και οι δυσκολίες παραμονής αποτρέπουν νέους επιστήμονες
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης – Εμανουέλ Μακρόν: Τηλεφωνική επικοινωνία για Ιράν και Κύπρο – Συμφώνησαν να βρίσκονται σε συντονισμό
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο για την αμυντική συνδρομή που παρέχει η Ελλάδα στην Κύπρο. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συντονισμό για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, EPA
Παύλος Μαρινάκης: Στηρίζουμε την αποκλιμάκωση και τη διπλωματία, αλλά παραμένουμε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απορρίπτει τους ισχυρισμούς Κουτσούμπα για drones προς Σούδα, «βγάζει εκτός» Καραμανλή–Σαμαρά από τους «πατριώτες της φακής» και προειδοποιεί για ελέγχους σε καύσιμα και αγορά
Παύλος Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Ανδρουλάκης: Στήριξη στην Κύπρο, όχι σε στρατιωτική εμπλοκή – Ικανοποίηση στη Χαριλάου Τρικούπη για τη στάση του
Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι απολύτως σαφές ότι η λύση βρίσκεται μόνο στις διπλωματικές πρωτοβουλίες, με σεβασμό πάντα στη Διεθνές Δίκαιο
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Μήνυμα Μητσοτάκη για εθνική γραμμή εν μέσω πολέμου: Τα «πυρά» προς τον Σαμαρά και τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ
Με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τους πολυεπίπεδους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή, και την Ελλάδα, η κυβέρνηση «ποντάρει» στο αφήγημα της σταθερότητας και της ομαλότητας της χώρας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Επιμένει ο Δημήτρης Κουτσούμπας ότι πολεμικά drones κατευθύνονταν στην Ελλάδα – «Θέμα ημερών» να γίνουμε στόχος αντιποίνων
«Το Ιράν έχει πει ότι είναι στόχος αντιποίνων όλες οι βάσεις. Είναι θέμα ημερών και όσο εμπλεκόμαστε να γίνουν στόχοι. Οι βάσεις, όχι η Ελλάδα γίνονται στόχος αντιποίνων»
Δημήτρης Κουτσούμπας
139