Πολιτική

Ο Στεφανής εγκαινίασε έκθεση του Πολεμικού Μουσείου με κειμήλια του 1821 στο «Ελ.Βενιζέλος»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Eκθεση με σπάνια αυθεντικά κειμήλια του 1821 εγκαινίασε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφάνης.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέσω του Πολεμικού Μουσείου, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Δίνεται η ευκαιρία σε επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο να δουν αυθεντικά πολεμικά και χρηστικά αντικείμενα των ηρώων της Επανάστασης του 1821.

” Το 2021 συνιστά αναμφίβολα έτος ελπίδας και προοπτικής για την Ελλάδα του μέλλοντος. Στόχος της σύμπραξης του Πολεμικού Μουσείου και του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι η προβολή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στα εκατομμύρια των επισκεπτών της χώρας αναδεικνύοντας την ιστορική της σημασία αλλά και τη διεθνή της διάσταση, ως μια ψηφίδα παγκόσμιας ιστορικής κληρονομιάς”, επισήμανε  μεταξύ άλλων σε δήλωσή του  ο κ. Στεφανής. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι “το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μαζί με τον κ. υπουργό έχουμε αναλάβει πάρα πολλές δράσεις για το 2021, όχι μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Οι δράσεις μας αυτές είναι σε συντονισμό με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Συζητάμε πολύ συχνά με την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, προγραμματίζουμε τις δράσεις και αισιοδοξούμε ότι το τέλος του 2021 θα βρει τη χώρα μας πιο αισιόδοξη και πιο φωτεινή”.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο γενικός διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», Αλέξανδρος Αραβανής και ο προέδρος του Πολεμικού Μουσείου, Αναστάσιος Λιάσκος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Έρχεται πρόταση νόμου για τη ρύθμιση ιδιωτικού χρέους και τη στήριξη των μικρομεσαίων
Σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλά για ισχυρή ανάπτυξη, όταν ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της παραγωγικής οικονομίας δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Τζέι Ντι Βανς: Στην Αθήνα τον Φεβρουάριο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για το πρώτο Breitbart Europe Summit
Ο στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να είναι ο κεντρικός προσκεκλημένος της συνόδου - Στην ελληνική πρωτεύουσα Αμερικανοί γερουσιαστές, σύμβουλοι του Λευκού Οίκου και επιχειρηματικά στελέχη
Τζέι Ντι Βανς, ΗΠΑ