Πολιτική

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: Μπλόκο από την Κεντρική Επιτροπή με μεγάλη πλειοψηφία – Αντιδράσεις από τους οπαδούς του

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία η Κεντρική Επιτροπή σε μια θυελλώδη συνεδρίαση που ξεκίνησε από το μεσημέρι του Σαββάτου (12/10/2024).

Συγκεκριμένα με 138 ψήφους σε σύνολο 151 πέρασε η απόφαση στην Κεντρική Επιτροπή ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος ο Κασσελάκης για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων είναι προγραμματισμένη για τις 24 Οκτωβρίου και μετά την απόφαση αυτή ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να καταθέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Για απόφαση που εξασφαλίζει την δημοκρατική λειτουργία και την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Στην δήλωσή του ανέφερε πως «ήταν μία δύσκολη συνεδρίαση καθώς υπήρξε προσπάθεια να υπονομευθεί η δυνατότητα να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή. Επικυρώσαμε να τηρηθεί ο ίδιος οδικός χάρτης που έχει αποφασιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. Όσο για τα κριτήρια των υποψηφιοτήτων επαναλάβαμε μία απόφαση του Νοεμβρίου του 2023. Δεν μπορούν να γίνουν δεκτές συμπεριφορές που αμφισβητούν τις αποφάσεις των οργάνων. Υπερασπιζόμαστε τους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Ακόμη είπε πως «έγινε ένα ακόμη συνθετικό βήμα» ενώ στο ερώτημα για το αν «αποκλείστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης», απάντησε ότι «δεν υπήρχε διάθεση αποκλεισμού, ωστόσο δεν μπορεί να απολογείται ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του για συμπεριφορές».

Μετά τη σημερινή (12/10/2024) απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος, δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης μετά το τέλος της συνεδρίασης.

«Μετά από περιπέτεια 11 μηνών ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στην πολιτική ζωή του τόπου. Τώρα σειρά έχουν ένα “βαρύ” πολιτικό συνέδριο για όλα όσα έχει χτυπήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως και οι πρωτοβουλίες συνεργασίας προς τον υπόλοιπο προοδευτικό κόσμο για να δημιουργηθεί ένας πλειοψηφικός κυβερνητικός πόλος».

Σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν μπορεί να είναι υποψήφιος μετά τη σημερινή απόφαση», ενώ για το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί στο Συνέδριο, δήλωσε ότι δεν γίνεται γιατί η ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 24η Οκτωβρίου, δηλαδή προηγείται του συνεδρίου».

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά κατέθεσαν κοινή πρόταση προανακριτικής για Σπήλιο Λιβανό και Φωτεινή Αραμπατζή σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Για την κατάθεση διαφοροποιημένης πρότασης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους πρώην υπουργούς της ΝΔ Σπήλιου Λυβανού και Φωτεινής Αραμαπτζή
ΣΥΡΙΖΑ
Η Ελλάδα στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού διαστήματος και της ψηφιακής ασφάλειας – Συνάντηση Παπαστεργίου με τον Επίτροπο Άμυνας και Διαστήματος Andrius Kubilius
Σε συνέχεια της επιτυχούς εκτόξευσης ελληνικών μικροδορυφόρων, Αθήνα και EE συζητούν εθνικές στρατηγικές για δορυφορικές εφαρμογές, κυβερνοασφάλεια και τη μελλοντική ελληνική προτεραιότητα στην προεδρία του Συμβουλίου
Παπαστεργίου Kubilius
Η ΝΔ έτοιμη να απορρίψει την πρόταση προανακριτικής του ΠΑΣΟΚ για Λιβανό και Αραμπατζή σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Υπενθυμίζεται ότι η Φωτεινή Αραμπατζή είχε ζητήσει τη σύσταση Προανακριτικής για την περίπτωσή της, σε αντίθεση με τον Σπήλιο Λιβανό που δεν είχε διατυπώσει αντίστοιχο αίτημα
Σπήλιος Λιβανός και Φωτεινή Αραμπατζή
Σε προεκλογική τροχιά το ΠΑΣΟΚ: Επίθεση στη ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ, υποκλοπές, «Σπίτι μου ΙΙ» και τραπεζικά
Στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν να ρωτούν αν θα απορρίψει η κυβέρνηση την πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής που κατέθεσε η «πράσινη ΚΟ» για τους πρώην υπουργούς Λιβανό και Αραμπατζή
Νίκος Ανδρουλάκης
Μήνας «φωτιά» ο Μάιος για τη ΝΔ: Το συνέδριο, οι γκρίνιες και τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού
Ο Μάιος εκτιμάται από κυβερνητικά στελέχη ότι είναι ορόσημο για τη… φυγή προς τα μπρος του κυβερνώντος κόμματος και προσδοκούν και σε αλλαγή της δημοσκοπικής εικόνας για τη ΝΔ
O Κυριάκος Μητσοτάκης