Πολιτική

Ο Στέφανος Κασσελάκης δημιουργεί Ίδρυμα κατά της Ακροδεξιάς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ίδρυμα με την ονομασία Center for European Progress δημιουργεί ο Στέφανος Κασσελάκης το επόμενο χρονικό διάστημα. Βασική επιδίωξη του αρχηγού της αξιωματικής  αντιπολίτευσης είναι η ενεργοποίηση όλων των προοδευτικών δυνάμεων κατά της ακροδεξιάς. 

Το ίδρυμα που συστήνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης θα έχει γραφεία στην Αθήνα και την Νέα Υόρκη προκειμένου να κινητοποιηθούν και οι Έλληνες απόδημοι που ζουν και εργάζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο όλο εγχείρημα θα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων απ’ όλη την Ευρώπη και απ όλους τους πολιτικούς χώρους που βρίσκονται απέναντι από την Ακροδεξιά. 

Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι το όλο εγχείρημα ήταν εδώ και αρκετό καιρό στο μυαλό του Στέφανου Κασσελάκη και ότι αποφάσισε να το κάνει πράξη μετά την ραγδαία αύξηση  της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές. 

Το γραφείο στην Νέα Υόρκη έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τους δημοκρατικούς πολίτες των ΗΠΑ και παράλληλα να ενεργοποιήσει όσους ευρωπαίους ζουν και εργάζονται εκεί. 

Το όλο εγχείρημα λένε οι ίδιοι άνθρωποι δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο βάσιμα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι στόχος του Στέφανου Κασσελάκη είναι να υπάρξει ένα ευρύ μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων κατα της ακροδεξιάς.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το τελεσίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ έληξε, η έξοδος προς την ΕΛΑΣ μόλις αρχίζει
Η προθεσμία της Κουμουνδούρου πέρασε χωρίς παραιτήσεις. Τώρα το βλέμμα στρέφεται στους τέσσερις που, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται να παραδώσουν τις έδρες τους και να κάνουν το επόμενο βήμα
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι τρεις ελληνικές πρωτοβουλίες για την ενέργεια πήραν πράσινο φως από τους Ευρωπαίους ηγέτες
«Σε ό,τι μας αφορά, αυτήν την εβδομάδα προχωρήσαμε σε νέα μέτρα για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 28
Η Μαρία Καρυστιανού «βλέπει» μυστική διπλωματία σε κλειστές λέσχες στο δείπνο Άδωνι Γεωργιάδη με Ισραηλινούς δημοσιογράφους
Η Μαρία Καρυστιανού θέτει μάλιστα το ερώτημα «​Διαφάνεια ή «Κλειστές Λέσχες»;», ανάγοντας ένα δείπνο σε μείζον πολιτικό γεγονός, παρότι η σύνθεση ήταν διακομματική και δεν παρέστη μόνον ο Άδωνις Γεωργιάδης
Η επικεφαλής του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία», Μαρία Καρυστιανού