Πολιτική

Ο Στέφανος Κασσελάκης δημιουργεί Ίδρυμα κατά της Ακροδεξιάς

Ίδρυμα με την ονομασία Center for European Progress δημιουργεί ο Στέφανος Κασσελάκης το επόμενο χρονικό διάστημα. Βασική επιδίωξη του αρχηγού της αξιωματικής  αντιπολίτευσης είναι η ενεργοποίηση όλων των προοδευτικών δυνάμεων κατά της ακροδεξιάς. 

Το ίδρυμα που συστήνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης θα έχει γραφεία στην Αθήνα και την Νέα Υόρκη προκειμένου να κινητοποιηθούν και οι Έλληνες απόδημοι που ζουν και εργάζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο όλο εγχείρημα θα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων απ’ όλη την Ευρώπη και απ όλους τους πολιτικούς χώρους που βρίσκονται απέναντι από την Ακροδεξιά. 

Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι το όλο εγχείρημα ήταν εδώ και αρκετό καιρό στο μυαλό του Στέφανου Κασσελάκη και ότι αποφάσισε να το κάνει πράξη μετά την ραγδαία αύξηση  της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές. 

Το γραφείο στην Νέα Υόρκη έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τους δημοκρατικούς πολίτες των ΗΠΑ και παράλληλα να ενεργοποιήσει όσους ευρωπαίους ζουν και εργάζονται εκεί. 

Το όλο εγχείρημα λένε οι ίδιοι άνθρωποι δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο βάσιμα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι στόχος του Στέφανου Κασσελάκη είναι να υπάρξει ένα ευρύ μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων κατα της ακροδεξιάς.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση για τα «μπλόκα» αγροτών και κτηνοτρόφων – Τα μπλοκαρισμένα ΑΦΜ και το μήνυμα για κατανόηση
Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι βουλευτές που προέρχονται από αγροτικούς νομούς, και γίνονται δέκτες των παραπόνων από τους τίμιους αγρότες και κτηνοτρόφους που παλεύουν για την επιβίωση τους
αγρότες
Μητσοτάκης σε νέους στο «Forbes 30 under 30»: Κάτι αλλάζει στην Ελλάδα και έχουμε κάθε λόγο να το υποστηρίξουμε
«Στέλνουμε μήνυμα στη νέα γενιά ότι αν είσαι κάτω από 25 ετών, από 1.1.2026 δεν θα πληρώνεις καθόλου φόρο εισοδήματος και αν είσαι από 25 μέχρι 30 ετών θα πληρώνεις φόρο 9%», τόνισε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο «Forbes 30 under 30»