Πολιτική

Ο Στέφανος Κασσελάκης: Είμαι έτοιμος να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ήταν το μεσημέρι της Κυριακής (31/3/24) καλεσμένος στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, στον Alpha και μίλησε για τις Ευρωεκλογές που έρχονται, για τις ημέρες που πέρασε στο στρατό, για το γάμο του και το καινούριο του σπίτι.

Μιλώντας για την εκλογική διαδικασία που έρχεται και τις συζητήσεις που έχει προκαλέσει η πρότασή του για εποπτεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Αυτή τη στιγμή πρέπει να υπάρχει μεγάλος έλεγχος στις εκλογές».

Και εξήγησε: «Ξέρουμε ότι έχουν διαρρεύσει στοιχεία εκλογέων του εξωτερικού. Πώς ξέρουμε ότι δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία και εκλογέων εσωτερικού; Δεν είναι δεδομένο το αδιάβλητο».

Για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είπε: «Προκαλώ να πάμε σε διπλές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ανανεωμένος. Μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε δημιουργήσει ένα κίνημα στην κοινωνία. Για αυτό και προσπαθούν να με αποδομήσουν».

«Πρέπει να ξαναζυγιστούμε. Έχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει αλλάξει και η κοινωνία».

«Είμαι έτοιμος να είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας».

Όσο για τις προσδοκίες που έχει για τις Ευρωεκλογές, είπε: «Θα πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε σηκώσει ανάστημα, έχουμε ανανεωθεί. Στόχος είναι η μεγάλη ανατροπή, όχι η δεύτερη θέση… Πιστεύω ότι η κοινωνία θα μας ανταμείψει».

Η θητεία του στο στρατό και οι εξοπλιστικές δαπάνες

Για τη θητεία του στο στρατό είπε: «Ήρθα στη χώρα μας γιατί έγινα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είμαι περήφανος. Με υπερηφάνεια φόρεσα το εθνόσημο. Ας σεβαστούν τους απόδημους»…

Με αφορμή τη θητεία του στο στρατό είπε: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε λιγότερες αμυντικές δαπάνες. Βρισκόμαστε σε μια γεωπολιτική συνθήκες που απαιτεί ετοιμότητα. Η πιο φθηνή άμυνα είναι η αποτροπή. Να έχουμε καλύτερο σημείο εκκίνησης στον εξοπλισμό μας. Σίγουρα δε θεωρώ σκόπιμο να στέλνουμε εξοπλισμό που έχουμε χρυσοπληρώσει, στην Ουκρανία. Μπορούμε να βοηθήσουμε με άλλους τρόπους».

«Ούτε τα ξυριστικά σου δε μπορείς να αγοράσεις με 8,60€ που παίρνουν οι φαντάροι».

«Τους έλεγα σταματήστε τον πληθυντικό. Συμμετείχα κάθε μέρα σε όλο το πρόγραμμα. Ήταν πολύ θερμό το κλίμα και ευκαιρία για μένα να συναναστραφώ με κόσμο που έχει σταματήσει να ονειρεύεται. Έκανα αγγαρεία ναι, μαγειρεία, λάντζα, βέβαια… ».

«Θα ήθελα να πληρώνονται οι φαντάροι τουλάχιστον με 150 ευρώ το μήνα. Να μπορούν να πληρώσουν τα ξυριστικά τους».

«Με τον Αλέξη Τσίπρα είμαστε καλύτερα από ποτέ»

Σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Έχουμε επικοινωνία. Μου έστειλε ευχές. Τον πήραμε και από το στρατόπεδο τηλέφωνο και χάρηκε. Είμαστε καλύτερα από ποτέ. Είναι ένας άνθρωπος που χτυπήθηκε ανελέητα από την προπαγάνδα του συστήματος Μητσοτάκη. Ο Αλέξης έχει κάνει μεγάλες τομές με την κοινωνία» Και αναρωτήθηκε: «Ο Αλέξης δε μπορεί να έχει ένα σύμβουλο για το ινστιτούτο του»;

Ο γάμος του με τον Τάιλερ, το καινούριο σπίτι και το κυνηγητό με τις κάμερες

«Προχωρούν οι προετοιμασίες. Θα γίνει στην Κρήτη» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για το γάμο του με τον Τάιλερ.

«Και οι δύο έχουμε κουραστεί… Όταν όμως έχεις γιαγιάδες και παππούδες που κλαίνε πάνω σου, αν αυτό σημαίνει ότι εμείς θα έχουμε λιγότερη ιδιωτικότητα… Είμαστε αυθεντικοί, δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός που να μας ελέγχει. Μπορούμε να φέρουμε κάποιο αποτέλεσμα στον κόσμο; Αυτό είναι το σημαντικό. Και τότε χαλάλι οι κάμερες».

«Το σπίτι πρέπει να το επιπλώσουμε, να ανακαινίσουμε δυο πραγματάκια, σε δύο μήνες θα μπούμε» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ανεξάρτητος αλλά θα μεγαλώσει» είπε κλείνοντας τη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι του «είναι αδιάφορο» αν εκμεταλλεύτηκε την απουσία του στο στρατό ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: «Πείτε μας αν μιλούσε ο Ανδρουλάκης με τον Χατζηδάκη» – «Πολιτική αλητεία, ανακαλέστε τα ψεύδη»
«Τον διαψεύδουμε κατηγορηματικά», υπογραμμίζει ο κ. Τσουκαλάς, προσθέτοντας ότι «παζάρια το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει» και αυτό «ας το χωνέψει και ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»
Νίκςο Ανδρουλάκης 20
Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Ενώ ήταν σε συνεννόηση με εμάς για τις Ανεξάρτητες Αρχές έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση
«Σε δυο βάρκες» πατούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τον κυβερνητική εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη αναφορικά με τις συνεννοήσεις...
Παυλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα: «Η πολιτική δεν είναι μανιφέστα, τρέμω τι θα ακούσουν τα αυτάκια μας»
Απάντησε και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τις Ανεξάρτητες Αρχές λέγοντας πως προσπαθούσε να συνεννοηθεί με τη ΝΔ ενώ έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση, πάτησε σε δύο βάρκες και έπεσε στη μέση
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ο Γεωργιάδης τρολάρει τον Ανδρουλάκη για το κόκκινο γαρύφαλλο: Η έλευση του κόμματος Τσίπρα έχει άμεσες επιπτώσεις
«Μήπως τελικά στόχος του κ. Γεωργιάδη είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως πιο γραφικός πολιτικός;» αναρωτιέται ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 30