Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το στρατό ρίχνει το βάρος στις περιοδείες – Εντείνονται οι πιέσεις για αποπομπή Κεραμέως

Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το στρατό ρίχνει το βάρος στις περιοδείες – Εντείνονται οι πιέσεις για αποπομπή Κεραμέως

Με ρυθμούς σκληρού ροκ απέναντι στην κυβέρνηση συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την αντιπολιτευτική του τακτική προκειμένου να περάσει το μήνυμα στους πολίτες ότι η απουσία του Στέφανου Κασσελάκη για είκοσι  ημέρες δεν αλλάζει τίποτα  στην Κουμουνδούρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται από την Παρασκευή στο στρατόπεδο της Θήβας επιθυμεί να ολοκληρώσει  την στρατιωτική του θητεία ήρεμα και χωρίς να δώσει την εντύπωση ότι απέναντι του υπάρχει ειδική αντιμετώπιση.

Έτσι ακολουθεί πιστά τους κανόνες του στρατοπέδου και κάνει χρήση του κινητού του, τις ώρες που επιτρέπεται. Έχει επιλέξει να μιλά με το στενό του συνεργάτη και διευθυντή του γραφείου του Μανώλη Καπνικάκη προκειμένου να ενημερώνεται για όλα τα θέματα.

Η εντολή που είχε δώσει λίγο πριν φύγει είναι το κόμμα να εντείνει τις διεργασίες του προκειμένου όταν τελειώσει την θητεία του τα πάντα να είναι έτοιμα για να ξεκινήσει τις περιοδείες για τις ευρωεκλογές.

Έτσι  οι συνεργάτες του προετοιμάζουν τα τέσσερα αναπτυξιακά συνέδρια που θα γίνουν στην Κρήτη, την Ρόδο, την Ήπειρο και την Πάτρα μέσα στον Απρίλιο και τον Μάιο, ενώ οργανώνονται και τα ταξίδια που θα κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομογένεια. Οι πληροφορίες λένε ότι για την ώρα έχει επιλέξει να κινηθεί στην Ευρώπη (Γερμανία , Σουηδία)  καθώς την συγκεκριμένη στιγμή δεν κρίνεται απαραίτητο να πάει στις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου να καθορίσει την ατζέντα με την οποία θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.

Στο προσκήνιο τα Τέμπη

Καθώς αύριο θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής το θέμα των Τεμπών, η βασική στόχευση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι να στριμώξουν την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό σχετικά με όλες τις πτυχές του θέματος αυτού. Όπως λένε συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη θα επιμείνουν στο θέμα της εξεταστικής επιτροπής, στις ευθύνες του Κώστα Καραμανλή, ενώ  θα αναζητήσουν ευθύνες για το ποιος έδωσε εντολή να μπαζωθεί  το σημείο του τραγικού δυστυχήματος.

Χθες μάλιστα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης  ο οποίος ενημερώθηκε  για την απήχηση που είχε η ομιλία της Μαρίας Καρυσταινού στο ευρωκοινοβούλιο εξέφρασε στους συνεργάτες του την ικανοποίησή και την ανακούφιση του για την ομόφωνη απόφαση της ευρωπαϊκής επιτροπής #PETI. Σύμφωνα  με το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με την εν λόγω απόφαση η αναφορά για το έγκλημα των Τεμπών θα απασχολήσει και τις αρμόδιες επιτροπές του ευρωκοινοβουλιου, την TRAN και την LIBE.

Όπως σημείωσε μάλιστα  ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στους συνεργάτες του οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν δικαίωση και θα τη βρουν, δυστυχώς όμως μακριά από τη χώρα τους.

Επιμένει στην αποπομπή Κεραμέως

Το δεύτερο ζήτημα που θα κρατήσουν ψηλά  τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει να κάνει  προφανώς με την διαρροή των προσωπικών δεδομένων των Αποδήμων ψηφοφόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η Κουμουνδούρου επιμένει στην αποπομπή  της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως λέγοντας ότι «δυστυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πως αντιλαμβάνεται το κράτος δικαίου και την θεμελιώδη αρχή της διάκρισης των εξουσιών».

Προσθέτουν ακόμα ότι  «αντί της απολογίας της στον ελληνικό λαό και της παραιτήσεώς της από την θέση της ΥΠΕΣ, η κα Κεραμέως σε μια κίνηση – μνημείο πολιτικού θράσους, πραγματοποιεί “ενημερωτικές” επισκέψεις σε ΗΠΑ και Καναδά για να μιλήσει στο ίδιο κοινό του οποίου τα προσωπικά δεδομένα, εργαλειοποιήθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για ψηφοθηρικούς σκοπούς».

Τέλος  για τις επόμενες ημέρες τουλάχιστον  τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητούν δημοσίως εξηγήσεις για το ταξίδι του πρωθυπουργού  στην Όαση της Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Άλλωστε από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε  δύο ερωτήματα σχετικά με αυτό το θέμα :

«Πόσο κόστισε η πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους μέχρι την Όαση Σίβα στους ΄Έλληνες φορολογούμενους;

Πόσοι, ποιοι και με ποια ιδιότητα επέβαιναν στο κρατικό αεροσκάφος στην πτήση από την Ελευσίνα μέχρι την Όαση Σίβα; »

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις