Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο μπλόκο των αγροτών στην Καρδίτσα – Ανέβηκε πάλι σε τρακτέρ

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο μπλόκο των αγροτών στην Καρδίτσα – Ανέβηκε πάλι σε τρακτέρ

Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (09.02.2024) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε το μπλόκο της Καρδίτσας, στον κόμβο του αυτοκινητόδρομου Ε-65 και είχε συνομιλία με τους αγρότες.

Να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στη Θεσσαλία ενόψει του Περιφερειακού Συνεδρίου του κόμματος. Στο μπλόκο της Καρδίτσας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε εκ νέου σε τρακτέρ κάτι το οποίο είχε κάνει και στο μπλόκο της Κουλούρας στην Ημαθία.

Ο Κασσελάκης με κοντομάνικο μπλουζάκι κάθισε μαζί με έναν αγρότη στο τρακτέρ και όταν κατέβηκε όπου μίλησε στους αγρότες.

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι οι αγρότες έχουν γίνει «σύγχρονοι Σισσυφοι» της κοινωνίας μοχθώντας επί χρόνια βλέποντας αυτό που παράγουν να πουλιέται ακριβά στα super market και οι ίδιοι να μην μπορούν να επιβιώσουν.

«Είναι αδιανόητο όλο αυτό. Ζούμε μία στρεβλή οικονομική πραγματικότητα όπου οι ελεύθερες αγορές δεν δουλεύουν για τους καταναλωτές και δεν δουλεύουν για τους παραγωγούς. Πλουτίζουν ελάχιστοι και πλουτίζουν αδρά αυτοί οι ελάχιστοι. Είναι καιρός λοιπόν αυτό να αλλάξει και το πρώτο βήμα για τα απολύτως δίκαια αιτήματα είναι να καταργηθεί ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο να υπάρχει πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα στα 7 λεπτά την κιλοβατώρα και να υπάρχει πλαφόν σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα: λιπασματα σπόροι κ.λ.π.. Υπαρχουν πολιτικές λύσεις, άμεσες. Δεν είναι δυνατόν ο αγρότης ο κτηνοτρόφος να πουλάει τα προϊόντα του κάτω από το κόστος παραγωγής του. Πως γίνεται αυτό;» αναρωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. τόνισε ότι για το κόμμα του ο πρωτογενής τομέας είναι η «ασφάλεια της χώρας» απέναντι σε κάθε διεθνή κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας και επέκρινε τον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να παίζει κρυφτούλι και να μην σας βλέπει εκβιαστικά. Έχετε δίκαια αιτήματα και είναι άδικο αυτό που βιώνετε και δεν είναι σωστό και για τον καταναλωτή. Επιτέλους η κυβέρνηση να κάνει τα δέοντα για να μπορέσει ο κόσμος να ανασάνει» τόνισε, ενώ αναρωτήθηκε πως γίνεται οι άνθρωποι που καταστράφηκαν στη Θεσσαλία πέρα από τα άλλα προβλήματα που δεν επιλύονται και την στήριξη που δεν έχουν να μην έχουν καν δωρεάν φάρμακα «Τι κοινωνία είμαστε.

Αυτό το μέρος που έχω επισκεφθεί κατ επανάληψη έχει ανθρώπους που ο χρόνος έχει παγώσει. Η Θεσσαλία μαραζώνει κα χάνει και τη νεολαία της. Τι κάνουμε; Ατιμωρησία στον πρώην Περιφερειάρχη για τα εκατομμύρια που χάθηκαν και δεν μπορεί να τα βρει ο Πρωθυπουργός, 500 εκατ. ευρώ. Που είναι τα αντιπλημμυρικά έργα! 2 δις τώρα οι ζημιές με τον Ντάνιελ.Ποιος θα τα πληρώσει αυτά; Δεν πάει άλλο. Επιτέλους να σταματήσουμε να είμαστε μια κοινωνία σε παραίτηση και να απαιτήσουμε τα δέοντα» τόνισε ενώ ερωτηθείς για το αν περιμένει ότι θα δοθούν λύσεις στα προβλήματα στη συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό απάντησε μονολεκτικά πως όχι εκιμώντας ότι προσπάθησε να «αγοράσει χρόνο»

Κλείνοντας τις δηλώσεις του επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ρύθμιση των αγροτικών χρεών για να μην δούμε όπως είπε την αγροτική γη να αλλάζει χέρια.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις