Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Στρατούλης… αποκαλύπτει το σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας – Στον “κάδο” τα μνημόνια και επιστροφή στη δραχμή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

– Το “σχέδιο” περιλαμβάνει εθνικό νόμισμα, εθνικοποίηση τραπεζών και φορολόγηση μεγάλου πλούτου
– “Καρφί” για Τσίπρα: Το “ωσαννά των βαΐων” μετατρέπεται εύκολα σε “σταύρωσον αυτόν”
– “Να πειστεί η κυβέρνηση και να αλλάξει ρότα”, διαμηνύει ο κ. Στρατούλης

Να πειστεί η κυβέρνηση και να αλλάξει ρότα, δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, που ανέπτυξε το σχέδιο… εθνικού νομίσματος της Αριστερής Πλατφόρμας, που λέει “όχι” στα μνημόνια και “ναι” στη δραχμή.

Αναφορικά με την “εναλλακτική πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας”, ο κ. Στρατούλης μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, δήλωσε πως το σχετικό σχέδιο περιλαμβάνει μετάβαση στο εθνικό νόμισμα με τρόπο συντεταγμένο, αμφισβήτηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, φορολόγηση των υψηλών κερδών και του μεγάλου πλούτου, έλεγχο των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, χρηματοδότηση αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και κυρίως τον τερματισμό της λιτότητας και την αποκατάσταση των λεηλατημένων από τα μνημόνια εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ο κ. Στρατούλης εξέφρασε την πεποίθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί με ενότητα μέσα στη διαφορετικότητά του, ακόμη και ως κυβερνών κόμμα.

Για Τσίπρα

Σχετικά με την αποδοχή του κόσμου όσον αφορά το νέο μνημόνιο, ως αναγκαίο, και τη στήριξη προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Στρατούλης δήλωσε πως το «ωσαννά των βαΐων» μετατρέπεται εύκολα σε «σταύρωσον αυτόν», όταν θα αρχίσουν να φαίνονται οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του νέου μνημονίου.

Ο κ. Στρατούλης αρνήθηκε πως η επίσκεψή του στο Βόλο, όπως και η επίσκεψη του κ. Λαφαζάνη στην Θεσσαλονίκη αλλά και οι κινήσεις της προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντοπούλου, έχουν προεκλογικό χαρακτήρα, δηλώνοντας πως πρόκειται για πρωτοβουλίες που αφορούν τις θεσμικές τους αρμοδιότητες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε