Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά τον Νότη Μαυρουδή: Σφράγισε το ελληνικό τραγούδι

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά τον Νότη Μαυρουδή: Σφράγισε το ελληνικό τραγούδι

Ο ξαφνικός θάνατος του Νότη Μαυρουδή έχει σοκάρει τους πάντες. Ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της χώρας, ένας βιρτουόζος της κιθάρας, σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης (03.01.2023) στο σπίτι του στο Πήλιο. Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, τον αποχαιρετά.

«Ο Νότης Μαυρουδής υπήρξε μία εκ των σημαντικότερων καλλιτεχνικών φυσιογνωμιών στη χώρα μας τα τελευταία 60 χρόνια. Σφράγισε το ελληνικό τραγούδι με τις πάνω από 200 συνθέσεις του», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Νότη Μαυρουδή

Από εχθές το βράδυ όλη η Ελλάδα θρηνεί για την ξαφνική απώλεια του Νότη Μαυρουδή, κορυφαίου συνθέτη και σολίστ της κλασικής κιθάρας.

Ο Νότης Μαυρουδής υπήρξε μία εκ των σημαντικότερων καλλιτεχνικών φυσιογνωμιών στη χώρα μας τα τελευταία 60 χρόνια. Σφράγισε το ελληνικό τραγούδι με τις πάνω από 200 συνθέσεις του, ενώ έγινε γνωστός διεθνώς με τα δεκάδες ρεσιτάλ που έδωσε ανά τον κόσμο.

Συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους Έλληνες ποιητές και στιχουργούς, όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Άκος Δασκαλόπουλος και ο Ηλίας Κατσούλης, ενώ μελοποίησε ακόμα ποίηση του Μάνου Χατζιδάκι και του Γιάννη Κακουλίδη. Για το έργο του βραβεύτηκε σε διεθνή φεστιβάλ και παράλληλα δίδαξε κλασική κιθάρα στη Scuola Ciciva di Milano και στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Ακόμα τιμήθηκε από την πρεσβεία της Βραζιλίας με το βραβείο Heitor Villa-Lobos, για τη διάδοση του έργου του μεγάλου Βραζιλιάνου μουσικού.

Ως πολίτης ήταν διαρκώς ανήσυχος για τις πολιτικές εξελίξεις με συχνότατη παρέμβαση στον δημόσιο διάλογο, είτε με τακτική αρθρογραφία του σε διάφορες εφημερίδες, είτε μέσω του διαδικτύου. 

Τα τραγούδια του με την ξεχωριστή και γνώριμη ευαισθησία που διαπνέονταν, καθώς και οι ερμηνείες του στην κλασική κιθάρα αποτελούν ακριβή παρακαταθήκη για τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.

Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του μουσικούς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις