Πολιτικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η «μητέρα των μαχών» για τα εργασιακά

Από την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση για το εργασιακό νομοσχέδιο ξεκινάει για τον ΣΥΡΙΖΑ η «μητέρα των μαχών». Αυτό επισημαίνουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία επιδιώκουν την όσο μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτή την κινητοποίηση. 

Γι’ αυτό, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση θα πάρει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο “περίπατος” που περιμένει πως θα κάνει στα εργασιακά, δεν θα είναι καθόλου “περίπατος”. «Θα είναι μια πρώτη μεγάλη μάχη, αλλά δεν θα είναι η τελευταία», λένε χαρακτηριστικά.             

«Με το νομοσχέδιο που φέρνει για τα εργασιακά, η κυβέρνηση θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του πιο αντιδραστικού κομματιού των εργοδοτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος πρόσθεσε: «Πρόκειται για μία πολιτική που βάζει πλάτη στους απατεώνες, σε αυτούς που έχουν μάθει να κλέβουν στο μισθό, να μην πληρώνουν υπερωρίες, να μην ελέγχονται από την επιθεώρηση εργασίας».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν ακόμα ότι «η ΝΔ έδειξε από την αρχή πού ήθελε να το πάει στα εργασιακά, καθώς ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση ήταν να μειώσει πάρα πολύ το ύψος των προστίμων που βάζει η επιθεώρηση εργασίας». Υποστηρίζουν μάλιστα με νόημα ότι «επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο βασικός πολέμιος της ψηφιακής δήλωσης των υπερωριών ήταν ο ΣΕΒ, κεντρικό στέλεχος του οποίου ήταν το σημερινό “δεξί χέρι” του κ. Μητσοτάκη, o κ. Σκέρτσος». «Η μεταφορά του κ. Σκέρτσου από τον ΣΕΒ στο Μαξίμου δεν είναι φυσικά καθόλου τυχαία σε σχέση με την πολιτική που θέλει να ακολουθήσει η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που επιδιώκει να εκφράσει».

Click4more Τσίπρας: «Καρφί» σε Μητσοτάκη μετά την θέση Μπάιντεν για τις πατέντες των εμβολίων

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμα ότι «το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα εργασιακά, επειδή ακριβώς μειώνει τους μισθούς, χτυπάει και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», δήλωσε ακόμα, εξηγώντας ότι «ο μειωμένος μισθός συνεπάγεται μείωση και της κατανάλωσης και επομένως μεγαλύτερη ύφεση για ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας».

«Είναι η ίδια πολιτική που εφαρμόστηκε το 2012 και απέτυχε παταγωδώς», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Ήταν τότε που μειώθηκε σε ένα βράδυ ο κατώτατος μισθός κατά 23%, θεσπίστηκε ο υποκατώτατος μείον 32% για τους νέους και καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις. Αντί αυτό να φέρει την ανάπτυξη, όπως έλεγαν τότε, ζήσαμε τη μεγαλύτερη ανεργία και τη χειρότερη ύφεση που είχε η χώρα σε όλη τη διάρκεια της κρίσης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτικά: Περισσότερα άρθρα
Σιγή ασυρμάτου στο ΠΑΣΟΚ μετά την ομιλία Κωνσταντινόπουλου – Στρωμένος με «αγκάθια» ο δρόμος προς το συνέδριο
Με το κεφάλαιο αυτό να κλείνει χθες, η Χαριλάου Τρικούπη μετρά πλέον αντίστροφα για το συνέδριο, που ξεκινά σε μία εβδομάδα από σήμερα στις εγκαταστάσεις του Τάε Κβο Ντο
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Ευρωπαϊκή «ομπρέλα» άμυνας για την Κύπρο ζητούν Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης – Τι προβλέπει η σχετική ρήτρα
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την επίθεση με drones που δέχτηκε η Κύπρος, στη Βρετανική βάση, στις πρώτες ημέρες που ξεκίνησε ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Κυριάκος Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις του πολέμου στην οικονομία
«Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με κανέναν τη διάταξη των αμυντικών της δυνάμεων», διαμήνυσε με έμφαση και προς όλους τους τόνους για τις αντιδράσεις της Άγκυρας σε σχέση με τους Patriot στην Κάρπαθο
Κυριάκος Μητσοτάκης 8
Δικαστές και εισαγγελείς κατά Κωνσταντοπούλου: Επιδιώκει να παραμένει στην επικαιρότητα με όποιο παρανοϊκό σενάριο μπορεί να δημιουργήσει ανθρώπινος νους
«Η συγκεκριμένη δικηγόρος- πολιτικός - επαγγελματίας συκοφάντης καλυπτόμενη από την βουλευτική της ασυλία, δήλωσε με αναίδεια την πρόθεση και την επιδίωξη της να μην διεξαχθεί η δίκη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών»
Ζωή Κωνσταντοπούλου 5
Νίκος Δένδιας: Οι Patriot στη Σαουδική Αραβία «προστατεύουν κάθε πολίτη της ΕΕ από τον πληθωρισμό της ενέργειας»
«Οι ιρανικοί πύραυλοι που εξουδετερώθηκαν από τους ελληνικούς Patriot πετούσαν με ταχύτητα πάνω από 3 Mach» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που συναντήθηκε με τον μόνιμο αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας σε συζήτηση στο συνέδριο East Macedonia and Thrace Forum IV στην Αλεξανδρούπολη