Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ «ψάχνει» το δίλημμα που θα θέσει ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει πρόωρων εκλογών

Ο ΣΥΡΙΖΑ «ψάχνει» το δίλημμα που θα θέσει ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει πρόωρων εκλογών

Το δίλημμα που θα βάλει ο Αλέξης Τσίπρας στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών συζήτησαν χθες τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα επεξεργάστηκαν τις προτάσεις που θα καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Διεθνούς έκθεσης .

Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνεδρίαση του ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε η άποψη ότι «από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ απείχε η πραγματικότητα. Τον ακούσαμε να λέει ότι είναι πιο αισιόδοξος από ποτέ για την πορεία της πανδημίας, να δίνει δωρεάν data στους νέους, και ένα πρόγραμμα 1.200 ευρώ, που στην πραγματικότητα είναι 100 ευρώ το μήνα»,

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας μάλιστα τα σενάρια για πρώρες εκλογές αναρωτήθηκε: «Γιατί ένας πρωθυπουργός στη μέση της θητείας του, που θέλει να μοιάζει να είναι παντοδύναμος, καλλιεργεί τόσο πολύ το προεκλογικό δίλημμα;».

Εκτίμησε, δε, ότι «από την άνοιξη και μετά, οποιαδήποτε στιγμή είναι πιθανό να γίνουν εκλογές, επομένως δική μας δουλειά είναι να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μάχη, και έχουμε και πρόγραμμα και στρατηγική να αναλάβουμε ακόμη και αύριο τη διακυβέρνηση της χώρας».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Θεσσαλονίκη θα μιλήσει για το «κύμα ακρίβειας που παίρνει σάρκα και οστά για τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας», και θα επισημάνει ότι «τα 9 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση για το ηλεκτρικό ρεύμα σίγουρα δεν είναι απάντηση».

Οι προτάσεις Τσίπρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας

Ανάμεσα στις προτάσεις που θα καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι η αύξηση του βασικού μισθού καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική στην ΕΕ που ο βασικός μισθός είναι χαμηλότερος από 2010.

«Θεωρούμε πως η πρότασή μας για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ είναι ρεαλιστική πρόταση», θα αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασαν ακόμα τις κυβερνητικές διαρροές για νέες παροχές. Όπως είπαν «τρεις μόλις μέρες μετά τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ επιβεβαιώνουν τέσσερα πράγματα:

1. Ότι αποκαλύφθηκε η απάτη του κ. Μητσοτάκη με το δήθεν πακέτο ελαφρύνσεων, που δεν ήταν παρά επανάληψη μέτρων που είναι σε ισχύ και νέα μέτρα υπέρ των οικονομικά ισχυρότερων.

2. Ότι δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για το θέμα που απασχολεί και φτωχοποιεί εργαζόμενους και νοικοκυριά, δηλαδή την ακρίβεια και την εκτόξευση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο χθες σε άτυπη ενημέρωση στο Μέγαρο Μαξίμου να ζητήσει από οικονομικούς συντάκτες να μην γράφουν για την έκρηξη ανατιμήσεων!

3. Ότι η κοροϊδία για τους νέους με τα data και το επίδομα 600 ευρώ, το οποίο τελικά ήταν πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 100 ευρώ το μήνα για έξι μήνες, μάλλον επιδείνωσε την οργή των νέων για τον κ. Μητσοτάκη και τώρα επιχειρεί πάλι να τους εξευμενίσει τάζοντας «δωρεάν σπίτια».»

4. Ότι η φθορά του κ. Μητσοτάκη δεν έχει επιστροφή και σύντομα θα επιχειρήσει να δραπετεύσει για να σώσει ό,τι σώζεται.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις