Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά «πειστικές απαντήσεις» για τον Χαρδαλιά και τα sms για τη Φενέρμπαχτσε

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πειστικές απαντήσεις ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα όσα δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» για παρέμβαση του Νίκου Χαρδαλιά προκειμένου να μπουν στην χώρα τέσσερα μέλη της Φενέρμπαχτσε που νοσούσαν με κορονοϊό λίγο πριν το δεύτερο lockdown στην χώρα.

Το δημοσίευμα για τον Νίκο Χαρδαλιά έφερε την παρέμβαση της εισαγγελίας και όπως ήταν φυσικό την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, την ημέρα μάλιστα που στην κυβέρνηση γιόρταζαν τη νίκη τους στις εκλογές του 2019.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον Νίκο Χαρδαλιά, θαμπώνοντας έτσι την εικόνα της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας.

Στο θέμα μάλιστα παρενέβη και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «την ώρα που κουνούσαν το δάχτυλο στους πολίτες, δεν έκαναν ελέγχους ή με πολιτικές αποφάσεις επέτρεπαν να περάσουν στη χώρα κρούσματα». Έκανε ακόμα λόγο για «πολύ σοβαρά δημοσιεύματα που θα πρέπει να εξετάσει η Δικαιοσύνη ενδελεχώς», τονίζοντας πως «αποδεικνύουν και μία εγκληματική στάση σε σχέση με την προστασία της δημόσιας Υγείας».

Η ιστορία, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», εκτυλίχθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 2020, λίγες μέρες δηλαδή πριν η χώρα μπει στο δεύτερο  lockdown. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Πολιτική Προστασία φέρεται να επέτρεψε συνειδητά, με «εντολή Χαρδαλιά», να εισέλθει στη χώρα η αποστολή της ομάδας μπάσκετ της Φενέρμπαχτσε, ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός ότι τέσσερα άτομα της αποστολής βρέθηκαν με υψηλό πυρετό.

Στα τηλεφωνικά μηνύματα που δημοσιεύονται στην εφημερίδα, το πρώτο μήνυμα είναι ανάμεσα στον αρμόδιο αξιωματικό Πολιτικής Προστασίας και τον επικεφαλής της υπηρεσίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο αξιωματικός φέρεται να μιλάει για την αποστολή της Φενέρμπαχτσε, η οποία θα αγωνιζόταν με τον Παναθηναϊκό για τη Euroleague, και του αποκαλύπτει πως τέσσερα άτομα της αποστολής έχουν πυρετό. Σύμφωνα πάντα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο επικεφαλής του απάντησε ότι η ομάδα μπορεί να περάσει, κάτι που αποτελεί «εντολή του Νίκου Χαρδαλιά» σύμφωνα πάντα με τα sms που παρουσιάζει το δημοσίευμα, ενώ γίνεται λόγος και για πακιστανικό τηλέφωνο.

Να θυμίσουμε ότι πέντε ημέρες μετά τον αγώνα εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στην ομάδα του ΠΑΟ, ενώ τη μεθεπόμενη ανακοινώθηκε και δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την αντίδραση του υπουργού ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη και θα κάνει αγωγές έθεσαν μια σειρά από ερωτήματα όπως:

«- Είναι ψεύτικα ή αληθινά τα sms των αξιωματικών της Πολιτικής Προστασίας του αεροδρομίου, που επικαλούνται εντολή του για να περάσουν χωρίς έλεγχο εμπύρετα μέλη της αποστολής της Φενέρμπαχτσε, λίγο πριν την επιβολή του δεύτερου lockdown;

– Εάν είναι αληθινά, αλλά παρόλα αυτά ισχυρίζεται ότι το περιεχόμενό τους είναι αναληθές, τότε περιμένουμε να καταθέσει άμεσα μήνυση εναντίον των υπευθύνων αξιωματικών και να παρέμβει εισαγγελέας για να ανοίξουν άμεσα τα κινητά τους τηλέφωνα.

– Ποιος είναι ο «μεγάλος»  που έδωσε «εντολή να περάσουν χωρίς έλεγχο», αφού «έχει ενημερωθεί η ηγεσία»; Αν ο «μεγάλος» δεν είναι ο κ. Χαρδαλιάς, τότε ποιος είναι; Μήπως κάποιος ακόμη πιο ψηλά στη κυβερνητική ιεραρχία;

– Τέλος περιμένουμε από τον κ. Χαρδαλιά, πολιτικό προϊστάμενο των εν λόγω αξιωματικών να απαντήσει αν είναι εν γνώση του ότι κρατικοί αξιωματούχοι και συνεργάτες του μιλούν σε «πακιστανικά» τηλέφωνα για υπηρεσιακά θέματα. Ποιος ο λόγος, από ποιους φυλάγονται και ποιες οι παράνομες πράξεις που θέλουν να κρύψουν;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Κανένας δε ζήτησε την αλλαγή της ώρας θανάτου – Φτάνει με τις συκοφαντίες»
«Καλώ τις ανακριτικές αρχές να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα του Διοικητού του Νοσοκομείου και των ιατρών που παρέλαβαν από το ΕΚΑΒ ώστε να μην αφήσουμε χώρο στις συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 125
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 189
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 11
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 7