Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τα πρακτικά των λοιμωξιολόγων για να μάθει πως αποφασίζονται τα μέτρα

Αλέξης Τσίπρας

Διμέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας ξεκινάει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού από την κυβέρνηση αλλά και οι οικονομικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν καθώς καθημερινά ανακοινώνονται νέα τοπικά lockdown.  

Αυτό αποφασίστηκε κατά την χθεσινή (29.10.2020) συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιολόγησαν την κατάσταση μετά την έκρηξη κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε πάρει μέρος σε σύσκεψη με τους αρμόδιους τομεάρχες αλλά και με επιδημιολόγους – λοιμωξιολόγους, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την πορεία της πανδημίας και τα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν στο ΕΣΥ.

Click4more Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη – Ποιες επιχειρήσεις μένουν ανοιχτές με… αυστηρούς όρους

Την κατάσταση σχολίασε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στα social media. «Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκει τη χώρα ανοχύρωτη και το ΕΣΥ απροετοίμαστο με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που άφησε να περάσουν 8 μήνες αυτοθαυμαζόμενος. Ακόμα και σήμερα (σ.σ. χθες), με πάνω από 1.500 κρούσματα τη μέρα, κατακόρυφη αύξηση των θανάτων και το ΕΣΥ στα όριά του, ο κ. Μητσοτάκης αντί να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για μόνιμες προσλήψεις γιατρών, για μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ, για αύξηση των κλινών ΜΕΘ και αποσυμφόρηση στη χαοτική κατάσταση στις δημόσιες συγκοινωνίες, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η επικοινωνία».

Το… σύστημα επίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν την ανησυχία τους για την έκρηξη των κρουσμάτων και  τον τριπλασιασμό των νεκρών, ενώ επισημαίνουν ότι η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι οριακή με πάνω από 100 διασωληνωμένους.

Ακόμα λένε ότι η κυβέρνηση αρνείται να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά από συνεδριάσεις Επιτροπής, προκειμένου να φανεί με ποια κριτήρια λαμβάνονται οι αποφάσεις καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι κυριαρχούν τα πολιτικά κριτήρια και όχι οι εισηγήσεις των   ειδικών.

Η δεύτερη κατεύθυνση αφορά το σκέλος της οικονομικής στήριξης των εργαζομένων, των ανέργων και των πληττόμενων επιχειρήσεων, δεδομένου ότι καθημερινά ανακοινώνονται νέα lockdown. «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει και στο πεδίο της υπεράσπισης της δημόσιας υγείας και στα απαραίτητα οικονομικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας» λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Click4more «Σκοτωμός» Πέτσα – ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα διαφημιστική καμπάνια για τον κορονοϊό

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πιέζει για την αξιοποίηση των 270 λεωφορείων που βρίσκονται ακινητοποιημένα  ενώ οδηγοί είναι αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία.

Στη Βουλή για το ΕΣΠΑ

Σήμερα εν τω μεταξύ θα συζητηθεί στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο τομεάρχης Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης μαζί με 54 βουλευτές, για το πώς έχει αξιοποιηθεί το ΕΣΠΑ 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε στην διάθεση της η κυβέρνηση  από την αρχή της πανδημίας για την κάλυψη μισθών σε υγειονομικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, προμήθεια εξοπλισμού ΜΕΘ στα νοσοκομεία, πρόσληψη έκτακτου προσωπικού και προμήθεια συρμών στα ΜΜΜ, μη επιστρεπτέα ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πολλών άλλων δράσεων σε ευαίσθητους κοινωνικά τομείς που σχετίζονται με την πανδημία.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε χθες και στις κυβερνητικές διαρροές που τον ήθελαν να στοχοποιεί τον Σωτήρη Τσιόδρα. Η είδηση μάλιστα αυτή έγινε γνωστή με έναν μάλλον αδόκιμο τρόπο αφού, κατά λάθος, κάποια ΜΜΕ δημοσίευσαν το non paper του Στέλιου Πέτσα ο οποίος έδινε κατευθύνσεις για το πώς τα μέσα έπρεπε να χειριστούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ώρα που έχει χαθεί ο έλεγχος, τόσο στην υγειονομική όσο και στην οικονομική κρίση, ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται με το να δίνει εντολές στο φιλοκυβερνητικό Τύπο για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και σε εμένα προσωπικά. Προφανώς και δεν με αγγίζουν. Είναι όμως ντροπή για την κατάντια της ενημέρωσης αλλά και για τον εκφυλισμό της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας. Όσα σκονάκια, όμως, και να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στα Μέσα που τον λιβανίζουν, δυστυχώς – για όλους μας – οι πολίτες βιώνουν πλέον καθημερινά τις πληγές από τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του» ανέφερε σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο Αλέξης Τσίπρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις