Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος νέος υπουργός Τουρισμού

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος νέος υπουργός Τουρισμού

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι ο νέος υπουργός Τουρισμού.
Aντικαθιστά την Έλενα Κουντουρά που παραιτήθηκε επειδή θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις 19:00 ορκίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρουσία Τσίπρα.
Η απόφασή του για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε… διαλύσει τη ΔΗΜΑΡ.

Και το όνομα αυτού Θανάσης Θεοχαρόπουλος! Λίγες εβδομάδες μετά τη συμφωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα να συνεργαστούν στο πλαίσιο της Προοδευτικής Συμμαχίας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είναι ο εκλεκτός του πρωθυπουργού για τη θέση του υπουργού Τουρισμού.

Μια θέση που από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και χθες κρατούσε η Έλενα Κουντουρά, αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί γιατί θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Όπως αναμενόταν, το όνομα του νέου υπουργού Τουρισμού έγινε γνωστό το Σάββατο (04.05.2019) και μάλιστα στις 19:00 το απόγευμα θα ορκιστεί για να αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του. Το Μαξίμου το ανακοίνωσε… λιτά: “Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, νέος υπουργός Τουρισμού αναλαμβάνει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος“.

Είχε προηγηθεί το μήνυμα από την Προεδρία της Δημοκρατίας: «Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σήμερα 4 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00, θα ορκισθεί ο Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος ως υπουργός Τουρισμού», αναφέρει η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση είχε κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό το ποιος θα ήταν εκείνος που μέχρι να γίνουν οι εθνικές εκλογές θα έπαιρνε τα… κλειδιά του υπουργείου Τουρισμού. Σε μια κίνηση που μάλλον λίγοι περίμεναν, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να δώσει υπουργείο στον Θανάση Θεοχαρόπουλο, θέλοντας να τον επιβραβεύσει για τη στήριξη στην Προοδευτική Συμμαχία και την ανταπόκρισή του στο κάλεσμα που έκανε ο πρωθυπουργός σε δυνάμεις από την κεντροαριστερά.

Ποιος είναι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι 40 ετών, Γεωπόνος MSc, Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας και κατάγεται από την Βέροια. Έχει διδάξει, σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ένα σημαντικό εύρος μαθημάτων στον Τομέα της Αγροτικής Πολιτικής, της Αειφόρου Ανάπτυξης, του Αγροτουρισμού και της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Έχει εργαστεί σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με αντικείμενο την πολιτική αγροτικής ανάπτυξης, την οικονομική περιβάλλοντος και την διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή.

Στις επιστημονικές του δημοσιεύσεις περιλαμβάνονται περισσότερα από 50 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και διεθνή επιστημονικά βιβλία.

Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013, όπου και παραιτήθηκε όταν η Δημοκρατική Αριστερά αποχώρησε από την κυβέρνηση διαφωνώντας με την κυβερνητική πολιτική.

Διετέλεσε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Φεβρουάριο του 2015, θέση στην οποία εκλέχθηκε σε δύο διαδοχικά Συνέδρια της ΔΗΜΑΡ (2ο και 3ο).

Είναι Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, θέση στην οποία εκλέχθηκε τον Ιούνιο του 2015 στο 4ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.

Το Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας και διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έως το Γενάρη του 2019. Στις 20 Ιανουαρίου 2019 ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, λόγω της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ οριστικοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2019 με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Από τις 6 Απριλίου 2019 συμμετέχει στην Προοδευτική Συμμαχία, στο πλαίσιο της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ στη βάση προγραμματικής συμφωνίας που συνάφθηκε μεταξύ των δύο κομμάτων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις