Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Τσίπρας έδειξε πως θα «κινηθεί» το επόμενο διάστημα

Ο Τσίπρας έδειξε πως θα «κινηθεί» το επόμενο διάστημα

Τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε χθες (26.05.2021) δια ζώσης, προκειμένου να συζητήσει όλα τα θέματα της επικαιρότητας, χαράσσοντας παράλληλα την πολιτική της για το επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή πολιτική στην κυβέρνηση  και στον ίδιο τον πρωθυπουργό επισημαίνοντας ότι «η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του, μια στρατηγική που δεν καλύπτεται από κανένα άλλοθι πανδημίας αλλά που αποτελεί ιδεολογική και συνειδητή επιλογή, δεν είναι μόνο πολιτικά αποκρουστική αλλά και ηθικά  ασυγχώρητη».

Ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε μάλιστα σε τρία σημεία, που κατά την γνώμη του έχουν κομβική ηθική βαρύτητα:

  • Το πρώτο είναι ότι η κυβέρνηση βάζει στο σημάδι τη νέα γενιά αυτού του τόπου.

«Αποφάσισαν να αλλάξουν το σύστημα εισαγωγής εν μέσω της πιο δύσκολης χρονιάς της πανδημίας. Και κλείνουν τις πόρτες των ΑΕΙ για δεκάδες χιλιάδες παιδιά – τουλάχιστον 25.000 – κυρίως των κοινωνικά πιο αδύναμων στρωμάτων» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε:

«Ενισχύουν έτσι συνειδητά την ιδιωτική παιδεία και το εμπόριο πτυχίων στο οποίο πρωταγωνιστούν οι ιδιοκτήτες κολεγίων.

Ακυρώνουν την προοπτική αξιοπρεπούς απασχόλησης για τους νέους, πτυχιούχους και μη. Δημιουργώντας ξανά τις συνθήκες για ένα νέο κύμα φυγής νέων Ελλήνων στο εξωτερικό».

  • Το δεύτερο σημείο, είναι η στάση του απέναντι στον πολιτισμό και τους ανθρώπους του.

«Πρώτα γύρισαν την πλάτη στους χιλιάδες ανθρώπους της τέχνης που βρέθηκαν από τη μία μέρα στην άλλη χωρίς δουλειά, χωρίς καμία ενίσχυση» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. «Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κάλυψε πλήρως τους εκλεκτούς και την εκλεκτή του, σε ένα αποκρουστικό σκάνδαλο στην υπόθεση Λιγνάδη.

Και έπειτα, έβαλαν στο στόχαστρο ακόμα και την ίδια την πολιτισμική μας κληρονομιά. Από την κακοποίηση της Ακρόπολης μέχρι τα αρχαία της Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη».

  • Το τρίτο, είναι η απαξίωση του πολιτεύματος και του κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος του ΣΤΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «οι ειδικές συνθήκες της πανδημίας, έγιναν χρυσή ευκαιρία για να κυβερνηθεί η χώρα με έναν πρωτοφανή αυταρχικό τρόπο. Με τη Βουλή, όπως και αρχικά επισήμανα, να υπολειτουργεί αλλά την κυβέρνηση να νομοθετεί τις πλέον εμβληματικές πτυχές του προγράμματος της, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Με μια φάμπρικα απευθείας αναθέσεων. Με σκανδαλώδεις συμβάσεις δισεκατομμυρίων σε εξοπλιστικά προγράμματα που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν με το μισό κόστος όπως το περιβόητο κέντρο εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα».

Ανέφερε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να επιβάλει ένα καθεστώς ασυδοσίας του πλούτου και εξουθένωσης της μεγάλης πλειοψηφίας. Και το επιχειρεί με μέσα που αντιστοιχούν στο σκοπό του, όπως με το δόγμα νόμος και τάξη, με την μονοφωνική προπαγάνδα, με το ξήλωμα θεσμών όπως η διαδικασία επιλογής της ηγεσίας του ΑΣΕΠ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών  λέγοντας ότι «158 συγγνώμες πλέον δεν αφορούν μόνο εμάς που σκαιότατα μας καθύβριζαν για τις Πρέσπες. Αλλά και αυτούς που εξαπάτησαν, παριστάνοντας τους Μακεδονομάχους. Σε αυτούς οφείλουν πρώτα και κύρια τις συγγνώμες. Και ό,τι και να κάνουνε παίζοντας κρυφτούλι και καθυστερήσεις, αυτό το ποτήρι θα το πιούνε μέχρι τέλους».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις