Κυριακή, 19 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ο Τσίπρας, οι αντιφάσεις και η ενέργεια

Ο Τσίπρας, οι αντιφάσεις και η ενέργεια

Τις αντιφάσεις ανάμεσα στην εξοπλιστική πολιτική της κυβέρνησης και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας ανέδειξε χθες (15.02.2022) ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας.

«Επικαλεστήκατε πως δεν θα πάμε ξανά στα ελλείμματα και την πολιτική διεθνούς αναξιοπιστίας. Και σας ακούει ο πολίτης που δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα του, με τον πληθωρισμό σε υψηλό 25ετίας στο 6,2%, την ώρα που ψηφίζετε 7 δισ. εξοπλισμούς. Δεν έχετε διδαχθεί τίποτα;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτή την στιγμή το μεγάλο πρόβλημα στη χώρα είναι το θέμα της ενέργειας.

«Την ώρα που κρούουν όλοι τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομική ευστάθεια, την ώρα που οι υπουργοί σας λένε δεν μπορούμε να στηρίξουμε νοικοκυριά στην ακρίβεια με ουσιαστικά μέτρα, μας κουνάτε το δάχτυλο γιατί δεν υπερψηφίζουμε την αλόγιστη αύξηση των δαπανών.

Αφού μπορούμε να δαπανάμε γιατί δεν μειώνετε το ΕΦΚ στα καύσιμα, γιατί δεν επιστρέφετε τον φόρο από το αγροτικό πετρέλαιο, γιατί δεν στηρίζετε τα νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα φροντιστήρια των παιδιών τους;» αναρωτήθηκε.

Επικρίνοντας μάλιστα τη στάση του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε πως δεν θα δώσει λευκή επιταγή ούτε για ένα ευρώ στην «Μητσοτάκης Α.Ε.», συμπληρώνοντας: «Ό,τι θεωρούμε θετικό θα το υπερψηφίζουμε, ό,τι θεωρούμε προβληματικό ή υπάρχουν κάποιες ενδείξεις αδιαφάνειας και σκανδαλώδεις υπερκοστολογήσεις, δεν θα τα υπερψηφίσουμε».

«Είπατε για την ελληνογαλλική συμφωνία σχεδόν ότι είμαστε ανθέλληνες, γιατί ζητήσαμε διορθώσεις για το ζήτημα αποστολής στρατευμάτων στο Σαχέλ και για το ζήτημα που αφορά στη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων όχι μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας αλλά και στα κυριαρχικά μας δικαιώματα (ΑΟΖ) που αμφισβητείται παρανόμως ανέφερε ακόμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Αυτήν την ώρα που βγαίνει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και αμφισβητεί το δικαίωμα της χώρας να έχει στρατό στα νησιά, αλλά θέτει και ζήτημα κυριαρχίας, πού ήταν τόσους μήνες το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών να καταδικάσει την Τουρκία για αυτή τη συμπεριφορά;».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις