Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Τσίπρας θα ζητήσει από τον Μητσοτάκη να ανασκευάσει για τη βόμβα στη Real

Ο Τσίπρας θα ζητήσει από τον Μητσοτάκη να ανασκευάσει για τη βόμβα στη Real

Απάντηση στα υπονοούμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η φωτιά στον ραδιοφωνικό σταθμό Real έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δώσει σήμερα (14.07.2022) από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρας, καθώς, όπως λένε τα στελέχη του κόμματος, είναι απαράδεκτο ο πρωθυπουργός της χώρας να αποδίδει πολιτικές ευθύνες για μία εγκληματική ενέργεια στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι αυτό που δεν έκαναν τα τρολ, το έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλεσε  1,8 εκατομμύρια ανθρώπους και έναν πρώην πρωθυπουργό εν δυνάμει εμπρηστές λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ». Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανασκευάσει την δήλωση αυτή, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους αναφορές συντελούν στην δημιουργία κλίματος τοξικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να τονίσει στην ομιλία του ότι «όσο ο κ. Μητσοτάκης καταρρέει τόσο θα γίνεται ολοένα και πιο κυνικός και επικίνδυνος. Καταλαβαίνουμε τον πανικό του- θα πει ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας – αλλά όσο ακόμη θα βρίσκεται στη θέση του ορωθυπουργού της χώρας, οφείλετε να διατηρήσετε μια στοιχειώδη ευθύνη και σοβαρότητα».

Ερμηνεύοντας μια σειρά από γεγονότα τα στελέχη τη αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιχειρούν να δημιουργήσουν τοξικό κλίμα στην κοινωνία προκειμένου να αιτιολογήσουν την ενδεχόμενη απόφαση για πρόωρες εκλογές.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη διατύπωση από τα χείλη του πρωθυπουργού –λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου- ότι «μπήκαν βόμβες στα γραφεία ενός σταθμού που χθες κατέκρινε με μεγάλη αυστηρότητα τις δηλώσεις Βερναρδάκη» -δηλώσεις απαράδεκτες που αποσύρθηκαν αμέσως και ζητήθηκε δημόσια συγγνώμη».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε παρέμβαση του στην Βουλή τόνισε για το θέμα: «Πραγματικά σοκάρει, ένας πρωθυπουργός μιας ευρωπαϊκής δημοκρατίας, μιας  ευρωπαϊκής χώρας, να έρχεται μέσα στη Βουλή και να λέει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η αξιωματική  αντιπολίτευση ευθύνεται για την εμπρηστική επίθεση στον «Real fm». Δεν υπάρχει προηγούμενο. Αν αυτό δεν λέγεται μέγιστη πολιτική προβοκάτσια, εάν ο πρωθυπουργός με τη σημερινή του παρέμβαση δεν καταγράφεται ως ο πρωθυπουργός της προβοκάτσιας και της τοξικότητας, τι άλλο είναι;».

Στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε πανικό καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στα ποιοτικά χαρακτηριστικά η κυβέρνηση έχει μεγάλο πρόβλημα.

Λένε ακόμα ότι όλοι οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι αυτοδυναμία που επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιάζει με άπιστο όνειρο.

Έτσι, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μία σκληρή επίθεση εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σκοπό να την συνδέσει με ακραία και απεχθή γεγονότα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις