Πολιτική

Ο Τζιτζικώστας ζητάει Εξεταστική για τα capital controls

Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη και για την περίοδο της ελληνικής οικονομίας κατά την οποία επιβλήθηκαν τα capital controls ζήτησε, μιλώντας στον Σκάι, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε πώς ό,τι έγινε τότε, έχει τεράστιο αντίκτυπο σήμερα στην ελληνική οικονομία και έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε κλείσιμο ή στη μεταφορά τους στο εξωτερικό και υπογράμμισε ότι έχει ευθύνες και ο κ. Τσίπρας.

Χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ως μεταρρύθμιση σε λάθος κατεύθυνση και προέβλεψε ότι θα αναθεωρηθεί επί τα χείρω λέγοντας ότι η «τρύπα» στο ασφαλιστικό έχει φτάσει στο 1,8 δισ. ευρώ.

Ο κ. Τζιτζικώστας εκτίμησε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει, καθώς διαθέτει τα στελέχη και την εμπειρία. Προέβλεψε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να διατηρηθεί για πολύ καιρό ακόμη στην εξουσία με την ακολουθούμενη πολιτική που ασκεί και χαρακτήρισε το Συνέδριο της ΝΔ τον Απρίλιο, ορόσημο για την παράταξη και μια νέα αρχή για τον ίδιο προσωπικά.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Μαρία Καρυστιανού, η Ελπίδα της Δημοκρατίας, η διακήρυξη 20 σημείων και το σόου από Αυγερινό και Μουτσάτσου
Η μητέρα της Μάρθης παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη το πολιτικό εγχείρημά της, με αιχμές κατά του «κατεστημένου», αναφορές σε «παρακράτος» και κεντρικό αφήγημα τη Δικαιοσύνη, τα Τέμπη και την «αφύπνιση της κοινωνίας»
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από την Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο "Ολύμπιον" στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026. (Πηγή φωτογραφίας: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ 76
Φωτεινή Αραμπατζή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είμαι παντελώς αθώα, θα συνεχίσω να σηκώνω τα τηλέφωνα για τους αγρότες
«Στοχοποιήθηκα, περίπου, ως συνεργός εγκληματικής οργάνωσης, μπήκα στο κάδρο ενός υποτιθέμενου σκανδάλου» λέει μεταξύ άλλων η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Φωτεινή Αραμπατζή
Τηλεφώνημα Γεωργιάδη στη φτωχή αγρότισσα που δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΣΥ - «Ένα μεγάλο ευχαριστώ»
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για την αγορά νέου αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Βέροιας, ο οποίος θα φέρει το όνομα του εκλιπόντος βουλευτή Ημαθίας Απόστολου Βεσυρόπουλου
Άδωνις Γεωργιάδης
Φλωρίδης σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Υπάρχει μία κωμωδία με τον Γιώργο Κωνσταντίνου που έχει ανεβεί σε παγκάκι, πλησιάζετε επικίνδυνα προς αυτό»
Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρενέβαινε συνεχώς όταν ο Γιώργος Φλωρίδης απαντούσε στον Νίκο Ανδρουλάκη
Γιώργος Φλωρίδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 12