Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Βαρουφάκης δεν… ξεχνά: Ο αστοιχείωτος Ντάισελμπλουμ παραλίγο γενικός του ΔΝΤ

Ο Βαρουφάκης δεν… ξεχνά: Ο αστοιχείωτος Ντάισελμπλουμ παραλίγο γενικός του ΔΝΤ
Φωτογραφία InTime News

Με ένα… βιτριολικό tweet, ο Γιάνης Βαρουφάκης απέδειξε ότι δεν ξεχνά τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και την κάκιστη σχέση τους.

Αυτή κόντρα κρατάει… χρόνια. Από τις 30 Ιανουαρίου του 2015 συγκεκριμένα, όταν ο νέος (τότε) υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης υποδέχτηκε στο υπουργείο του τον (τότε) πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ήταν η πρώτη συνάντηση των δυο ανδρών μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Μια συνάντηση που δεν τελείωσε… καθόλου καλά (σ.σ. τότε ειπώθηκε η ατάκα Ντάισελμπλουμ you ve just killed troika) και ήταν η αρχή για μια σχέση οργής ανάμεσα στους δυο άνδρες.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έκρυψε ποτέ την απέχθειά του για τον Ντάισελμπλουμ. Όπως άλλωστε και ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup για τον Έλληνα πολιτικό.

Τώρα, που ο Ντάισελμπλουμ βρέθηκε μια ανάσα από το να γίνει γενικός διευθυντής του ΔΝΤ στη θέση της Κριστίν Λαγκάρντ αλλά έχασε τη θέση από την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έχασε την ευκαιρία να… πανηγυρίσει και να χαρακτηρίσει «αστοιχείωτο» στον Ολλανδό πολιτικό.

Το tweet που έκανε το πρωί του Σαββάτου (03.08.2019) τα λέει όλα: «To ότι ο αστοιχείωτος Ντάιζελμπλουμ παραλίγο να επιλεγεί ως γενικός του ΔΝΤ αποδεικνύει την περιφρόνηση του  κατεστημένου της ΕΕ για τις τεχνικές ικανότητες και την δημοκρατική νομιμοποίηση του προσωπικού τους. Μόνο κριτήριο η τυφλή, ανεύθυνη υπακοή», έγραψε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις