Πολιτική

Ο Βορίδης αντικαθιστά τον Μεϊμαράκη – Τι σημαίνει αυτό για το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας

Σύμφωνα με κύκλους της ΝΔ η αλλαγή έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον τέως Πρόεδρο της ΝΔ και πρώην Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διάσταση απόψεων και ρήξη ή βελούδινη αποχώρηση; Το ερώτημα αυτό πλανάται από το απόγευμα στους κοινοβουλευτικούς διαδρόμους μετά τη γνωστοποίηση ότι εστάλη επιστολή από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Κώστα Τσιάρα στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με την οποία του γνωστοποιεί ότι τον τέως πρόεδρος της ΝΔ και πρώην Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη εφ εξής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα τον αντικαταστήσει ως τακτικό μέλος ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

Όμως, το γεγονός ότι αυτή η αντικατάσταση ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά την κεντρική πολιτική απόφαση της ΝΔ να καταθέσει αίτημα για να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να εξετάσει όσα συμβαίνουν στην Δικαιοσύνη και να γίνουν οι σχετικές ακροάσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αυτομάτως γεννά πολλά πολιτικά ερωτήματα.

Μια επιστολή- αίτημα, που όπως σχολίαζαν προσεκτικοί κοινοβουλευτικοί συντάκτες, έγινε γνωστή σήμερα το πρωί μέσα από μια ανακοίνωση που εξέδωσε κεντρικά η ΝΔ, και στην οποία απλά αναφέρεται ότι την υπογράφουν οι 5 βουλευτές – μέλη της ΝΔ στην Επιτροπή.

Μια ανακοίνωση στην οποία, όμως δεν επισυνάφθηκε η επιστολή με τις υπογραφές των 5 βουλευτών, ούτε διανεμήθηκε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες προκειμένου να δούμε εάν την συνυπέγραφε ή όχι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης… ή είχε αντικατασταθεί ήδη από τον Μάκη Βορίδη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Τσουκαλάς: «Αποδεικνύει την προχειρότητα και ασυνέπεια της κυβέρνησης»
Επιπλέον σημειώνει ότι «πριν δυο εβδομάδες ανακοίνωσε μειώσεις χωρίς να εξηγεί τη μέθοδο εφαρμογής – αποδείχτηκε τελικά ότι τα διυλιστήρια θα προσέφεραν εταιρική κοινωνική ευθύνη αδιευκρίνιστης αξίας και χωρίς πραγματικό αποτύπωμα στην αντλία»
Κώστας Τσουκαλάς, ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιπλέον μείωση στο πετρέλαιο κίνησης για τον Αύγουστο με ακόμη 10 λεπτά ανά λίτρο – Στα 15 λεπτά η συνολική έκπτωση
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρεμβαίνει για τη στήριξη της κοινωνίας
Μητσοτάκης 99