Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο βουλευτής που βάζει από την τσέπη του για το προσφυγικό [pics, vid]

Ο βουλευτής που βάζει από την τσέπη του για το προσφυγικό [pics, vid]

Η αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας και αποτελεί τη στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα πέρα απο τους εκατοντάδες εθελοντές άγγιξε και τον βουλευτή Ηλείας τους ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος καθημερινά συνεισφέρει στη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας της Μυρσίνης ακόμη και απο δικούς του πόρους.

Ο κυβερνητικός βουλευτής από την πρώτη στιγμή που οι πρόσφυγες μετεγκαταστάθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας της περιοχής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων και συνέβαλε ώστε να μετατραπεί η εγκαταλελειμμένη ξενοδοχειακή μονάδα σε ενα βιώσιμο hot spot.

Όταν οι πρώτες οικογένειες μεταφέρθηκαν στην Μυρσίνη τον περασμένο Απρίλιο, ο Μάκης Μπαλαούρας βρέθηκε στη δομή και σε συνεννόηση με το δήμο Κυλλήνης- Ανδραβίδας κίνησε τις διαδικασίες για την άμεση ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων και την τοποθέτηση κλιματιστικών στα δωμάτια. Απο τότε επισκέπτεται συχνά τους πρόσφυγες, συνομιλεί μαζί τους και ακούει τα προβλήματά τους, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους υπεύθυνους της δομής προκειμένου να ενημερώνεται για τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν.

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απο τους πρώτους που ειδοποιήθηκαν για το θάνατο του προσφυγόπουλου και την ένταση που ακολούθησε την περασμένη Κυριακή στην Μυρσίνη ζητώντας απο τους εθελοντές να αναλάβουν την τελετή της κηδείας και να φροντίσουν για την οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού.

Όπως αποκαλύπτουν στο newsit.gr οι υπεύθυνοι του κέντρου φιλοξενίας της Μυρσίνης, η προσφορά του κ. Μπαλαούρα ξεπερνά το θεσμικό του ρόλο καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εχει αναλάβει να πληρώνει ορισμένα απο τα πάγια έξοδα λειτουργίας της δομής με δικά του χρήματα. «Πληρώνει κάθε μήνα το λογαριασμό του internet αλλα και όπου αλλού χρειαστεί βάζει χρήματα απο την τσέπη του και βοηθάει», λέει ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος που εργάζεται εθελοντικά στη δομή της Μυρσίνης. Παράλληλα, εξηγεί στο newsit.gr πως τόσο ο Μάκης Μπαλαούρας όσο και η κόρη του διατηρούν στενούς δεσμούς με τους πρόσφυγες της Ηλείας και τους επισκέπτονται συχνά για να ακούσουν τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.

«Εγώ δεν έκανα τίποτα σημαντικό, πέραν των υποχρεώσεων που είχα σαν βουλευτής, κινητοποιήθηκα και για την εύρεση του χώρου και για άλλα πράγματα ώστε να ξεπεράσουμε κυρίως εμπόδια γραφειοκρατικά για να υπάρξει καλύτερη διαβίωση των ανθρώπων εκεί», εξομολογείται στο newsit.gr ο Μάκης Μπαλαούρας και επισημαίνει πως θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Μουζάλα ώστε να ενισχυθεί η Μυρσίνη με προσωπικό και καλύτερες υπηρεσίες σίτισης.

Για την προσωπική του προσφορά ο ίδιος τονίζει πως δεν έκανε τίποτα παραπάνω απο αυτό που οφείλουν να πράξουν όλοι οι πολίτες απέναντι στο δράμα των προσφύγων. «Ό,τι μπορώ κάνω. Είναι άνθρωποι και πρέπει να συμπάσχουμε μαζί τους», προσθέτει και περιγράφει τις στιγμές που εχει περάσει μαζί με τους πρόσφυγες στην Μυρσίνη. «Είναι ιδεολογικοί οι λόγοι, οχι με την πολιτική πλευρά αλλά με την έννοια του ανθρωπισμού. Θα πρέπει ανα πάσα στιγμή να είμαστε αλληλέγγυοι με αυτούς τους ανθρώπους, η Ελλάδα ιδίως», σημειώνει ο κ. Μπαλαούρας εξηγώντας τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή την κίνηση ανθρωπισμού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε