Πολιτική

Ο Χατζηδάκης προειδοποιεί για κίνδυνο μπλακ άουτ

Ο δίκτυο ρεύματος είναι στα όριά του και με αυτά τα δεδομένα ένα ενδεχόμενο μπλακ άουτ δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί. Η προειδοποίηση έρχεται δια στόματος του νέου υπουργού Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Το δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα βρίσκεται στα «όριά του» και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μπλακ-άουτ σε διάφορα τμήματα της επικράτειας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης.

Έσπευσε πάντως να σημειώσει ότι δεν είχε σκοπός του να κινδυνολογήσει.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία του δικτύου, αλλά το σύστημα πάσχει από γενικότερη παραμέληση.

Ανέφερε ενδεικτικά πως σε νησιά όπως η Κρήτη και η Ρόδος ήδη χρησιμοποιούνται ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ώστε να καλυφθούν οι ανεπάρκειες στην παροχή ρεύματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης: Διέταξα ΕΔΕ για την τραγική συκοφαντία, η Μυρτώ διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει
Ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι το νοσοκομείο «λειτούργησε άψογα» και προειδοποιεί με απομάκρυνση από το ΕΣΥ και νομικές ενέργειες, εφόσον αποδειχθεί ότι οι καταγγελίες συνδέονται με προσωπική αντιδικία μεταξύ ιατρών
Άδωνις Γεωργιάδης 16
«Είναι σαφές ότι έπρεπε να παρέμβει η Μπακογιάννη»: «Σφυροκόπημα» της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την παραίτηση Λαζαρίδη
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για καθυστερημένη αποχώρηση και πολιτική κάλυψη από το Μαξίμου, ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Νέα Αριστερά κάνουν λόγο για «λαϊκή κατακραυγή», «αποπροσανατολισμό» και «συγκάλυψη».
Μακάριος Λαζαρίδης 5