Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ο Χουλουσί Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα πως «κάτι σκαρώνει» σε βάρος της Τουρκίας

Ο Χουλουσί Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα πως «κάτι σκαρώνει» σε βάρος της Τουρκίας

Κάθε φορά το… τερματίζει και λίγο περισσότερο από την προηγούμενη ο Χουλουσί Ακάρ. Αυτή τη φορά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας δεν έθεσε θέμα κυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά της αλλά την κατηγόρησε ότι «κάτι σκαρώνει» κατά της Άγκυρας!

Τη φράση αυτή του Χουλουσί Ακάρ tweet-αρε το επίσημο πρακτορείο της Τουρκίας, Anadolu. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, δε, καλεί δε την Αθήνα να ενεργήσει με βάση τις «σχέσεις καλής γειτονίας».

«Η Αθήνα σκαρώνει κάτι εναντίον της Άγκυρας, καθώς πενταπλασιάζει τον αμυντικό προϋπολογισμό της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν θα είναι αρκετό απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για τους συμμάχους της, ενώ τόνισε ότι τα ζητήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ με την Άγκυρα.

Κουνώντας για άλλη μια φορά το… δάχτυλο στην Ελλάδα και καλώντας την να ενεργήσει σύμφωνα με τις «σχέσεις καλής γειτονίας» για διάλογο, ο Χουλουσί Ακάρ χαρακτήρισε τη στάση της χώρας μας «ανώμαλη».

Σ ό,τι αφορά στην αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις ΗΠΑ είπε ότι η Ελλάδα προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει τις ΗΠΑ να μην πουλήσουν F-16 στην Τουρκία και προανήγγειλε συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο αντιπροσωπειών της Τουρκίας και των ΗΠΑ στις 15 Αυγούστου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις