Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης αποκάλεσε την Νίκη Κεραμέως «Πισπιρίγκου της Παιδείας» – Απάντηση της υπουργού

Βερναρδάκης

Την οργισμένη αντίδραση της Νίκης Κεραμέως προκάλεσε η επίθεση που δέχτηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος την αποκάλεσε «Πισπιρίγκου της Παιδείας». Για απόπειρα δολοφονίας και μισογυνισμό κάνει λόγο η υπουργός Παιδείας.

Η ανάρτηση του Χριστόφορου Βερναρδάκη, με ένα βίντεο στο Tik Tok, προκαλεί σάλο. Σε αυτή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται αν η Νίκη Κεραμέως είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου της δημόσιας Παιδείας και εξηγεί γιατί συγκρίνει την υπουργό Παιδείας με μια γυναίκα η οποία κατηγορείται για το θάνατο του ενός παιδιού της είναι ύποπτη για τους θανάτους των άλλων δυο.

Λέει στο βίντεό του ο Χριστόφορος Βερναρδάκης:

«Είναι η Νίκη Κεραμέως η Ρούλα Πισπιρίγκου της Δημόσιας Παιδείας;

  • Στέρησε από 50.000 νέους και νέες την είσοδο στα Πανεπιστήμια.
  • Αναγνώρισε ίσα επαγγελματικά  δικαιώματα στης πάσης φύσεως ιδιωτικά κολλέγια με τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία. 
  • Έβαλε δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά.
  • Μετέτρεψε την επαγγελματική εκπαίδευση σε ανειδίκευτη φτηνή εργασία και τον μισθό των παιδιών σε χαρτζιλίκι.
  • Προσέλαβε αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια, αντί για ερευνητές, δασκάλους και πανεπιστημιακούς καθηγητές.
  • Αντικατέστησε τα πτυχία με πιστοποιητικά χαμηλής αξίας».

«Μισογυνισμός»

Η αντίδραση της υπουργού Παιδείας δεν άργησε και ήρθε επίσης μέσω των social media. Με ανάρτησή της στο twitter, η Νίκη Κεραμέως ζητά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση και τονίζει πως ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ξεπέρασε κάθε όριο.

«Ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης ξεπέρασε κάθε όριο. Χυδαιότητα, τοξική πόλωση και διχασμός, απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μισογυνισμός… Ο κ. Τσίπρας τι θέση θα πάρει;».

Νέα Δημοκρατία: Χυδαιότητα χωρίς τέλος

Ανακοίνωση για την πρωτοφανή επίθεση του Χριστόφορου Βερναρδάκη στη Νίκη Κεραμέως εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία, που ζητά επίσης από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση.

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βερναρδάκης, ξεπέρασε ακόμη και τα πιο ακραία troll του ΣΥΡΙΖΑ σε τοξικότητα. Σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζει την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, «Πισπιρίγκου της παιδείας». Προφανώς πιστεύει ότι παρομοιάζοντας την υπουργό με μια υπόδικο, μπορεί να κερδίσει μερικά λεπτά αντιπολιτευτικής  δημοσιότητας. Το μόνο που κάνει είναι να αποδεικνύει ότι η χυδαιότητα που εκπέμπεται από τον ίδιο και το κόμμα του, δεν έχει τέλος! Απαιτούμε από τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει την άθλια επίθεση του στενού συνεργάτη του στην υπουργό Παιδείας. Αν δεν το κάνει θα είναι σαν να την συνυπογράφει».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις