Πολιτική

Οφειλέτες της ΔΕΗ παίρνουν στο γραφείο του Χατζηδάκη και κάνουν τους… αναξιοπαθούντες!

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό. Καταναλωτές της ΔΕΗ που χρωστούν στην εταιρία, τηλεφωνούν στο γραφείο του υπουργού Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη και παριστάνουν τους αναξιοπαθούντες είτε για να γλιτώσουν τη διακοπή ρεύματος είτε για να πετύχουν καλύτερη ρύθμιση χρέους!

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN. Όπως είπε, πάντως, οι… “αναξιοπαθούντες” κάνουν μια τρύπα στο νερό καθώς οι απόπειρες παραπλάνησης εντοπίζονται από τον έλεγχο που γίνεται στη συνέχεια από τη ΔΕΗ.

[read4more]

«Τα μισά λεφτά τα οποία μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ 800 εκατομμύρια περίπου οφείλονται από 60.000 συμπατριώτες μας και δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι αναξιοπαθούντες», τονίζοντας ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται άνθρωποι που έχουν πολύ μεγάλη επιφάνεια, με εξοχικά, με βίλες και πισίνες.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι προφανώς υπάρχουν και οι περιπτώσεις καταναλωτών που έχουν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα για τους οποίους αφενός υπάρχει το Κοινωνικό Τιμολόγιο και αφετέρου όπου γίνονται λάθη θα διορθώνονται. Σημείωσε δε ότι το επόμενο διάστημα η ΔΕΗ θα παρουσιάσει συνολικά την πολιτική της για την αντιμετώπιση των καθυστερούμενων οφειλών, ενώ θα εκσυγχρονιστεί και η ιστοσελίδα της επιχείρησης προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση και να ρυθμίζονται τα ζητήματα αυτά με απλούστερο και πιο σύγχρονο τρόπο.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μας είχε αφήσει τη ΔΕΗ στο μη περαιτέρω», δήλωσε ωστόσο πεπεισμένος ότι με τα μέτρα που ελήφθησαν δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την προσεχή έκθεση του ορκωτού ελεγκτή Ernst & Young που αναμένεται στις 24 Σεπτεμβρίου. Επανέλαβε εξάλλου ότι «Πολιτικά, το θέμα της ΔΕΗ είναι ανοιχτό, και στη Βουλή και στο λαό. Και όσον αφορά στη Δικαιοσύνη, προφανώς όσα ζητήματα προκύπτουν, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συγκαλυφθούν».

Τέλος για το θέμα του Κτηματολογίου ανέφερε πως όπου είναι αναγκαίο θα δοθούν παρατάσεις και δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός, «αλλά από ένα σημείο και μετά πρέπει να τελειώνει το Κτηματολόγιο, να μπει τάξη, για να προχωρήσει η αγορά των ακινήτων, να υπάρχει βεβαιότητα, να γίνουν καινούριες δουλειές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: «Πείτε μας αν μιλούσε ο Ανδρουλάκης με τον Χατζηδάκη» – «Πολιτική αλητεία, ανακαλέστε τα ψεύδη»
«Τον διαψεύδουμε κατηγορηματικά», υπογραμμίζει ο κ. Τσουκαλάς, προσθέτοντας ότι «παζάρια το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει» και αυτό «ας το χωνέψει και ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»
Νίκςο Ανδρουλάκης 20
Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Ενώ ήταν σε συνεννόηση με εμάς για τις Ανεξάρτητες Αρχές έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση
«Σε δυο βάρκες» πατούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τον κυβερνητική εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη αναφορικά με τις συνεννοήσεις...
Παυλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα: «Η πολιτική δεν είναι μανιφέστα, τρέμω τι θα ακούσουν τα αυτάκια μας»
Απάντησε και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τις Ανεξάρτητες Αρχές λέγοντας πως προσπαθούσε να συνεννοηθεί με τη ΝΔ ενώ έκλεινε και το μάτι στην υπόλοιπη αντιπολίτευση, πάτησε σε δύο βάρκες και έπεσε στη μέση
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ο Γεωργιάδης τρολάρει τον Ανδρουλάκη για το κόκκινο γαρύφαλλο: Η έλευση του κόμματος Τσίπρα έχει άμεσες επιπτώσεις
«Μήπως τελικά στόχος του κ. Γεωργιάδη είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως πιο γραφικός πολιτικός;» αναρωτιέται ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 30