Πολιτική

Οι αλήθειες που κρύβει η κυβέρνηση για το κούρεμα – Κουβέντα για τις γκρίζες ζώνες της συμφωνίας των Βρυξελλών

- Γενικόλογες απαντήσεις χωρίς ουσία για το τραπεζικό σύστημα και την τύχη των ασφαλιστικών ταμείων
- Κραυγή αγωνίας των ασφαλιστικών ταμείων με επιστολή τους στην Τράπεζα της Ελλάδος
- Πώς θα σηκώσουν το βάρος οι τράπεζες και πόσα χρήματα θα χρειαστεί να συγκεντρώσουν
- Διαβεβαιώσεις ότι οι μόνιμοι τεχνοκράτες στην Ελλάδα δεν σημαίνει κηδεμονία, αλλά είναι καλό για τη χώρα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με ένα ασαφές διάγγελμα χωρίς συγκεκριμένες απαντήσεις ο πρωθυπουργός προσπάθησε να “χρυσώσει” το χάπι που καλούνται οι Έλληνες να καταπιούν για πολλοστή φορά, μετά και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το κούρεμα 50% του ελληνικού χρέους.

Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, φάνηκε πως ουσιαστικά πανηγυρίζει για κάτι που μέχρι τώρα ο ίδιος, αλλά και όλοι οι υπουργοί του αναθεμάτιζαν, την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δηλαδή. Ούτε ο ίδιος ούτε φυσικά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έδωσαν καμία απάντηση για το εάν τώρα που έγινε η περιβόητη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η Ελλάδα καταστράφηκε, όπως έλεγαν παλιά, ή τα πράγματα άλλαξαν και η χώρα σώθηκε.

Στο διάγγελμά του ο κ. Παπανδρέου αρκέστηκε να δηλώσει πως η απόφαση των Βρυξελλών δείχνει χρόνο στην Ελλάδα και με γενικόλογα προσπάθησε να καθησυχάσει τον κόσμο λέγοντας πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλά η αλήθεια και η πραγματικότητα τον διαψεύδει και ο κόσμος εξακολουθεί να αγωνιά για το μέλλον του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ

Ανάλογη στάση είχε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επίσης δεν καθησύχασε τους πολίτες με σαφείς και υπεύθυνες απαντήσεις για τις επιπτώσεις του κουρέματος, αλλά αρκέστηκε και εκείνος σε γενικόλογα.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος προχώρησε ένα βήμα περισσότερο φτάνοντας στο σημείο να πανηγυρίζει για τον ίδιο του τον εαυτό, καθώς όπως είπε είναι ο μόνος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας που κατάφερε να μειώσει το ελληνικό χρέος κατά περίπου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε και γιΑ αυτό που αγωνιά όλος ο κόσμος, για το τι θα γίνει δηλαδή με τα ασφαλιστικά ταμεία. Κι εδώ η απάντηση ήταν αόριστη. Μήπως δεν ξέρει και ο ίδιος τι πρόκειται να γίνει; Πάντως, όπως και να έχει τα ασφαλιστικά ταμεία που είναι ήδη στο κόκκινο, δεν θα μπορέσουν να αντέξουν το κούρεμα και οι παρεμβάσεις, όπως νέες περικοπές στις συντάξεις και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θεωρούνται δεδομένες από τους περισσότερους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Στο μέτωπο των τραπεζών τώρα και εκεί λίγα λόγια και αόριστα και από τους δύο με τις ελληνικές τράπεζες πλέον να ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσουν τα κεφάλαια που θα χάσουν από το κούρεμα. Το αξιοσημείωτο βέβαια και σε αυτό είναι πως η κυβέρνηση θυμίζει “αντάρτες” μουτζαχεντίν που έχουν κηρύξει πόλεμο στις ελληνικές τράπεζες, χωρίς όμως αυτό να είναι και πάλι η πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Και όλα αυτά μόνο λίγες ώρες μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, με τον κόσμο πλέον να είναι στα κάγκελα, καθώς ουδείς φαίνεται να έχει σκοπό να τους ενημερώσει υπεύθυνα για το τι τους ξημερώνει και απλά η κυβέρνηση προχώρησε σε άλλη μία επιτυχία. Να πετάξει από πάνω της την καυτή πατάτα της χρεοκοπίας. Προς το παρόν τουλάχιστον!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι αλλάζει στις συντάξεις και στις καταθέσεις

Και ξαφνικά οι οίκοι αξιολόγησης μας αγάπησαν…

Ποιός τελικά ζήτησε την επιτήρηση της Ελλάδας – Έγγραφο αποκάλυψη του Onalert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε σπίτι του – Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Πλέον θα λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα στην εκπομπή Happy Day
Γιώργος Μυλωνάκης 36
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 6
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 44
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 49