Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι αμέτρητες γραβάτες του Τσίπρα, ο “παγετός” Φώφης – Καμμένου, το εξοχικό στο Σούνιο, το… άρωμα γυναίκας! Όλο το παρασκήνιο του Προεδρικού Μεγάρου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Στο Προεδρικό Μέγαρο γιορτάστηκε χθες με κάθε επισημότητα η 42η επέτειος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μετά από ένα πενταετές διάλειμμα λόγω… κρίσης
– “Καυτοί” διάλογοι μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη με μία “γεύση” Πολεμικού Ναυτικού
– Το εξοχικό της δεκαετίας του ’60 που νοίκιασε για τις διακοπές του ο πρωθυπουργός στο Σούνιο
– Τα πηγαδάκια γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά και η “ηχηρή” απουσία του Κώστα Καραμανλή ελέω… Κυκλάδων
– Οι εντυπωσιακές κυρίες που “μαγνήτισαν” τα βλέματα
– Ο διάλογος Άδωνι – Τσίπρα επίσης για τις… γραβάτες

“Ως Λαός και ως Έθνος να μην λησμονούμε να υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία όκωσπερ τείχεος”. Αυτό επισήμανε στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην πρώτη -μετά από πολλά χρόνια- δεξίωση στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου.

Παρόντες ήταν άπαντες οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά οι μοναδικές στιγμές που βρέθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον ήταν κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και στο αίθριο (Περίπτερο) του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους καλέσε για συζήτηση και για ένα ποτό.

Το παρών έδωσαν και μαθήτριες και μαθητές του Λυκείου Ελληνίδων, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού με έναν αξιωματικό σε ρόλο… Μπιθικώτση (τραγουδούσε με μαεστρία το «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ»), οι εύζωνοι της προεδρικής φρουράς, οι υπάλληλοι της Προεδρίας και ο σεφ Στέφανος του Προεδρικού Μεγάρου, πάντοτε πρόθυμος να προσφέρει τα αγαπημένα ποτά των πολιτικών αρχηγών.

Διάλογοι… καλοκαιρινοί

Τι είδους όμως ήταν αυτές οι συζητήσεις; Παρά τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα, οι πολιτικοί αρχηγοί αναλώθηκαν σε θέματα όπως οι… γραβάτες, το εξοχικό που νοίκιασε ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο, το αν θα πάνε ή όχι διακοπές, αλλά και οι αναμνήσεις του Προκόπη Παυλόπουλου για τον εορτασμό της Ημέρας της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Πρόεδρικό Μέγαρο.

Στο αίθριο του Προεδρικού Μεγάρου στολισμένο με την σημαία του Προέδρου της Δημοκρατίας, διεξάγονταν μία… καθόλα ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις γραβάτες!

“Ο πρωθυπουργός είναι ο τελευταίος των μοϊκανών χωρίς γραβάτα, αλλά πού θα πάει, θα τη φορέσει”, είπε αστειευόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μην αφήνει την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και να ρωτά ευθέως τον πρωθυπουργό:

Κ.Μ. – “Αλήθεια, πόσες γραβάτες έχεις”;

Αλ.Τσ.- “Έχω πολλές, αλλά δεν τις βάζω”

Κ.Μ. – “Τουλάχιστον ξέρεις να τις δένεις”;

Αλ.Τσ. – “Ναι, έμαθα στη διάρκεια της θητείας μου στο Πολεμικό Ναυτικό”

Κ.Μ. – “Μα, φορούν οι ναύτες γραβάτες”;
Και ο διάλογος τελείωσε κάπου εκεί…

Το εξοχικό στο Σούνιο

Η συζήτηση συνεχίστηκε όχι βεβαίως για το χρέος, το οποίο και έχει… συνδεθεί με τις γραβάτες του πρωθυπουργού, ούτε για τα προαπαιτούμενα των εργασιακών, ούτε καν για τον εκλογικό νόμο ή την αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά για τις διακοπές.

Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε στον Σταύρο Θεοδωράκη ότι προσπαθεί να φύγει για λίγες ημέρες, γύρω στον Δεκαπενταύγουστο και του είπε ότι έχει ενοικιάσει ένα εξοχικό στο Σούνιο: «Για τη γυναίκα μου και για τα παιδιά μου το έκανα. Μη νομίσεις ότι πρόκειται για καμιά βίλα. Ένα σπίτι είναι χτισμένο το 1960, αλλά με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα. Βγαίνεις έξω και μπλουμ στη θάλασσα. Όχι βίλα ή μεζονέτα όπως γράφτηκε, αλλά ένα σπίτι του ’60. Βέβαια πηγαινοέρχομαι, αυτό είναι κουραστικό, αλλά είναι το πιο κοντινό».

“Παγετός” μεταξύ Γεννηματά – Καμμένου

Η Φώφη Γεννηματά δεν αντάλλαξε ούτε μια κουβέντα με τον Πρωθυπουργό, κυρίως όμως ούτε καν χαιρέτησε τον Πάνο Καμμένο.

Το tweet του υπουργού Αμυνας που ειρωνευόταν την ασθένειά της είχε περάσει τα όρια: «Αυτού του ανθρώπου δεν πρόκειται να του μιλήσω ποτέ στη ζωή μου» έλεγε η Φώφη Γεννηματά εμφανώς οργισμένη.

Κατά τα άλλα, υπήρξε μια ευχάριστη συνομιλία μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Δημήτρη Κουτσούμπα, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με την Φώφη Γεννημάτα και μια θερμή υποδοχή που έγινε στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο οποίος όπως είπε κάποιος είναι ο «προτελευταίος των μοϊκανών», γιατί ούτε κι αυτός φορούσε γραβάτα.

Σαμαράς, Στουρνάρας, Κατσέλη, Παπαδήμος και… Ερντογάν

Στους κήπους ένα μεγάλο πηγαδάκι από γαλάζιους βουλευτές στήθηκε γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά. Όλοι είχαν κάτι να του πουν και τον ρωτούσαν αν βλέπει εκλογές.

Αλλο ένα πηγαδάκι στήθηκε ανάμεσα στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Ι.Στουρνάρα και την πρόεδρο της Εθνικής Τραπέζης Λούκα Κατσέλη. Η τελευταία επιχειρούσε να διαψεύσει πληροφορίες που την ήθελαν να αναλαμβάνει τη διοίκηση του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων. «Εγώ δεν κάνω για να πουλάω οικόπεδα και ακίνητα» έλεγε με νόημα.

Σημαντική παρουσία ήταν και του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, τον οποίο μάλιστα συνάντησε ο Πρωθυπουργός ζητώντας του τις εκτιμήσεις του για τη διεθνή κατάσταση.

Ο Πρωθυπουργός συνάντησε και τον αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση, και ακολούθησε ο εξής διάλογος: «Έμαθα ότι τον φίλο σου τον καθάρισε ο Ερντογάν». Ο αρχηγός απάντησε «πρώην φίλος μου. Ναι, τον καθάρισε, αλλά οι πληροφορίες μας λένε, κύριε πρόεδρε, ότι ο Ερντογάν επισπεύδει τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις για τις 3 Αυγούστου. Και εκεί θα γίνει προφανώς το μεγάλο ξεκαθάρισμα».

Στις Κυκλάδες ο Κώστας Καραμανλής

Ηχηρή ήταν η απουσία του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος απήντησε με ένα ξερό «όχι» στην πρόσκληση της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καραμανλής βρίσκεται σε διακοπές σε νησί των Κυκλάδων, και μάλλον δεν ήθελε να τις… διακόψει.

Άρωμα γυναίκας…

Εντυπωσιακές παρουσίες της Όλγας Γεροβασίλη με ολόσωμη ασπρόμαυρη φόρμα, της Όλγας Κεφαλογιάννη με ασύμμετρο ριγέ φόρεμα σε χρώματα άσπρο-μπλε-κόκκινο, της Θεοδώρας Τζάκρη με total black στενό μίνι φόρεμα και 12ποντες γόβες, της Κατερίνας Μάρκου με ένα κίτρινο έξωμο φόρεμα, της Έλενας Κουντουρά με ολόσωμη φόρμα με λεπτομέρειες από μαύρη δαντέλα σε ιβουάρ φόντο, της Τασίας Χριστοδουλοπούλου με πιασμένο μαλλί από τη μία πλευρά και βεβαίως των κοριτσιών του Λυκείου Ελληνίδων.

Ο μπουφές λιτός, κάποια καναπεδάκια με τόνο, ντιπ γιαορτιού και φρέσκα λαχανικά, τρουφάκια, σουδάκια, πορτοκαλάδες, βυσινάδες, κρασί και άλλα επώνυμα αναψυκτικά.

Και τέλος… λίγη ακόμη γραβάτα

Η σεμνή τελετή για τα 42α γενέθλια της Δημοκρατίας έλαβε τέλος, όταν αποχώρησε ο πρωθυπουργός. Στην αποχώρησή του συνάντησε τον Αδωνι Γεωργιάδη. Και τι τού είπε νομίζετε; «Καλά που φόρεσες γραβάτα, στον Αγιο Δημήτριο για να ξεχωρίζεις ότι είσαι δεξιός», αναφερόμενος στην παρουσία του αντιπροέδρου της ΝΔ σε ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Παρασκευής

Πηγή: tovima.gr
Φωτογραφίες: Eurokinissi

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε