Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι αστείες δικαιολογίες της ΕΡΤ για τον “άφωνο” Ολάντ

Οι αστείες δικαιολογίες της ΕΡΤ για τον “άφωνο” Ολάντ

Το γεγονός πως η ΕΡΤ άφησε χωρίς ήχο τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα social media και η ΕΡΤ ένιωσε την ανάγκη να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία οι εξήγησεις είναι αστείες.

Η ΕΡΤ λοιπόν στην ανακοίνωση αναφέρει πως τροποποίησε το πρόγραμμά της από νωρίς και με ειδικά αφιερώματα έδωσε το πολιτικό στίγμα της άφιξης του κ. Ολάντ και πως προέβη στην  πλήρη κάλυψη όλων των δραστηριοτήτων του Γάλλου Προέδρου από την άφιξή του στην Αθήνα, βάσει του προγράμματος που έχει καταρτισθεί.

Και συνεχίζει η ΕΡΤ στην ανακοίνωση πως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστη Στρατιώτη, ο κ. Ολάντ έκανε δηλώσεις στα γαλλικά μέσα, γεγονός που δεν είχε περιληφθεί στο πρωτόκολλο της επίσκεψης και δεν επετρέπη στο συγκεκριμένο χώρο κάμερα της ΕΡΤ.

Ο συγκεκριμένος χώρος είναι η πλατεία Συντάγματος βέβαια που η ΕΡΤ είχε πρόσβαση και μάλιστα είχε επιτραπεί και η κάμερά της να βρίσκεται σε απόσταση μισού μέτρου από τον Ολάντ. Αυτό άλλωστε εύκολο διαψεύδεται εάν δει κανείς το παρακάτω βίντεο. 

 Και επειδή επετράπη η κάμερα της ΕΡΤ τελικά παρά τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, οι παρουσιαστές και η μεταφράστρια αναρωτιόντουσαν γιατί δεν μπορούν να ακούσουν τον Γάλλο πρόερο.

Επισημαίνεται δε στην ανακοίνωση πως εν συνεχεία η ΕΡΤ έδωσε με κύκλωμα σε όλους τους ιδιωτικούς σταθμούς τις δηλώσεις του κ. Ολάντ με παράλληλη διερμηνεία στα ελληνικά, κάτι που όντως είναι απόλυτα αληθές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε