Πολιτική

Οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν από 6 έως 9 Ιουνίου του 2024 αποφάσισε η ΕΕ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον Ιούνιο του 2024 αναμένεται να διεξαχθούν οι ευρωεκλογές, όπως ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση οι πρεσβευτές των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να ορίσουν τις ημερομηνίες διεξαγωγής των επικείμενων ευρωεκλογών στο διάστημα 6 έως 9 Ιουνίου 2024.

Η πολιτική αυτή συμφωνία θα πρέπει να υιοθετηθεί επίσημα την ερχόμενη Δευτέρα από Συμβούλιο Υπουργών.

Η εκλογή των ευρωβουλευτών, που γίνεται κάθε πέντε χρόνια με καθολική ψηφοφορία, θα σημάνει την αρχή για την ανανέωση των επικεφαλής των κυριότερων ευρωπαϊκών θεσμών (Κοινοβούλιο, Επιτροπή, Συμβούλιο).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Κυρανάκη για το ακίνητο Ανδρουλάκη: «Μετεξεταστέος στο εμπορικό και στο ενοχικό δίκαιο»
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών έθεσε ζήτημα άρθρου 57 του Συντάγματος, με τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά σε υψηλούς τόνους, κάνοντας λόγο για «μπαρούφες» και «βαρύγδουπες αναλύσεις»
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Μετωπική Κωνσταντοπούλου και Γεωργιάδη στη Βουλή: «Είσαι φασίστας», «Ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό της»
Η συνεδρίαση της Ολομέλειας έκλεισε μέσα σε κλίμα απόλυτης έντασης, με τη πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να φωνάζει από το έδρανό της και να χτυπά με δύναμη το μικρόφωνο
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 25